Astronautii americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns la Statia Spatiala Internationala

Cei doi astronauti americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns, duminica, la capatul unui zbor de 18 ore, la Statia Spatiala Internationala.

Capsula la bordul careia se afla astronautii Bob Behnken si Doug Hurley a completat protocolul de andocare la Statia Spatiala Internationala (SSI).

La ora transmiterii stirii, se efectueaza ultimele operatiuni inainte ca pasagerii capsulei Crew Dragon sa se intalneasca la bordul SSI cu astronautii Chris Cassidy, din Statele Unite, si cu rusii Anatoli Ivanisin si Ivan Vagner. Procesul de stabilizare a presiunii intre SSI si naveta Crew Dragon va dura aproape o ora.

Publicitate

Misiunea celor doi astronauti in spatiu inca nu are stabilita o data finala, dar nu ar trebui sa dureze mai mult de patru luni, cat vor rezista panourile solare ale capsulei Crew Dragon.

Publicitate

Americanii s-au pregatit pentru intalnirea cu colegii lor de la bordul Statiei Spatiale trezindu-se la ora 4.45 (ora 11.45 in Romania). Este pentru prima data cand astronautii primesc un semnal muzical de trezire de la ultima misiune operata de NASA, in iulie 2011. Bob Behnken si Doug Hurley au ales ca semnal pentru desteptatorul din aceasta dimineata piesa „Planet Caravan” de Black Sabbath.

Citeste si articolul :   Aproape toate restrictiile de zbor expira in 2 mai. Unde se poate zbura cu doar 100 de euro. Anuntul autoritatilor

SpaceX si NASA au lansat, sambata, naveta Crew Dragon, prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborari.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.