Cunoscut jurnalist: “Bai, desteptilor, voi omorati mai multi oameni decat poate un medic sa salveze”

Cunoscuta jurnalista Claudia Andron este revoltata pe cei ce blameaza medicii in aceste zile grele pentru Romania. Intr-un editorial de pe Bistriteanul.ro, jurnalista spune ca nu-i intelege pe “savantii aparuti peste noapte pe Facebook”.

Nu e dobitoc cu cont de Facebook care sa nu se dea in stamba zilele astea pe unde are ocazia cu sfaturi medicale de genul: nu exista COVID, nu mergeti la spital, medicii va omoara, la ATI ii leaga si ii sedeaza pe bolnavi! Bai, desteptilor, voi omorati mai multi oameni decat poate un medic sa salveze! Cu vorbele si cu ipocrizia voastra. Pentru ca una spuneti pe net, dar cand simtiti ca e nasoala treaba, voi sunteti aia care fugiti primii la medici implorandu-i sa va salveze pe voi sau ai vostri! Din pacate, unii care v-au luat de bun sfatul de pe Facebook, ajung prea tarziu sau mor cu zile. Nu din cauza medicilor, ci a voastra!

Prosti, ipocriti, multi si guralivi de numa’ pe Facebook! Pot sa inteleg multe, dar pe savantii aparuti peste noapte pe Facebook nu-i pot intelege, cum nu-i pot intelege nici pe apostolii prostiei lor, aia picati in extaz la elucubratiile oricarui analfabet care nu poate scrie o propozitie corect, dar, ce sa vezi, el da sfaturi medicale valide pe Facebook. Prostu clasei s-a ajuns medic pe Facebook, fara studii, dar cu opinii puternice, sustinute de insulte si blesteme – ca sa fie mai convingator! Noaptea mintii unde s-a ajuns, mai jos nu cred ca se poate…

Citeste si articolul :   Mesajul viral al unui primar din Italia. “Cretinilor, stati in casa, lumea crapa”. VIDEO

Scriu de 22 de ani cu responsabilitatea fiecarui cuvant pe care il astern. De fiecare data m-am gandit cum poate fi interpretat un cuvant, ce gravitate are, ce consecinte poate aduce, iar cand e vorba de ceva care ar putea trasa linia intre viata si moarte pot sta si zece ore sa ma gandesc cum abordam un articol, cum sa fac sa nu fac rau, sa fac bine, sa indrept.

Publicitate

Daca la ziar purtam responsabilitatea juridica si morala a fiecarui cuvant scris, pe Facebook se pare ca toata lumea e libera la aruncat toata prostia si zoaia lumii, fara nici o raspundere. Cea juridica e practic inexistenta, iar la cea morala cine sa se gandeasca?! In niciun caz savantii analfabeti care posteaza la aproape fiecare articol sfaturi medicale din intunecimea mintii lor.

Nu cunosc mecanismul mintii prin care sfatul unui tembel de pe Facebook e mai valid decat al unui doctor, asa cum o fotografie sau o filmare facuta de un amator este mai credibila decat una impecabila, facuta de un profesionist. Dar va asigur ca exista.

Publicitate

De fiecare date cand un savant de Facebook posteaza “nu exista COVID, e o banala gripa, nu va duceti la doctor, medicii va omoara” – se gasesc cativa care sa-l creada. Asa s-a ajuns ca multi sa stea acasa luand de bune sfaturile lui “neica nimeni” de pe Facebook, sa ajunga prea tarziu la spital, cu o afectare pulmonara foarte mare, sa moara cu zile, cand ar fi putut fi salvati.

Citeste si articolul :   Marian Godina a rabufnit: "Au raspandit conspiratii din interese personale, gandindu-se doar la ei si la pierderile lor financiare"

Cine e de vina? Medicul care nu i-a mai putut face nimic, ca nu exista niciun medicament minune care sa regenereze plamanii, sau tu, comentatorule, care l-ai incurajat sa stea acasa, ca e o banala gripa?!

Juridic nu raspunzi, dar moral nu simti ca ai vina de a fi indrumat spre moarte in chinuri un prieten virtual, chiar pe cineva din familie?! Cine iti da tie dreptul sa negi stiinta, tu, care nu stii nimic de ea, n-ai citit in viata ta un studiu medical, nu ai citit suficient cat sa pricepi concluziile?

Cu toata responsabilitatea va scriu, negru pe alb, ca au ucis si ucid mai multi oameni comentariile unor imbecili decat au putut salva medicii.

Stiu ca sunt mai multi, dar mai putini combativi pe Facebook, cei care NU cred idioteniile unor comentaci. Si lor ma adresez acum: Faceti-va curaj si combateti-i pe cei care prin “sfaturile” lor isi duc in stare grava sau isi omoara semenii. Puneti-i la punct, civilizat, cu argumente, dar nu parasiti dezgustati campul de lupta. S-a ajuns prea departe si ajungem partasi la moartea cu zile a unor semeni. Nu vrem asta, nu?

Si luptati pentru a pastra respectul medicilor si asa putini pe care-i mai avem. S-ar simti mai bine sa stie ca nu sunt singuri in lupta asta, ar fi un bonus moral de care, credeti-ma, au mare nevoie, zilele astea. Sunt extenuati, umiliti de toti idiotii care-i fac pe Facebook criminali. Au ajuns sa fie redusi la tacere de sosocii uniti de prostie, pusi sub scut de lipsa de responsabilitate juridica in spatiul public, iar pe cea morala n-o constientizeaza.

Citeste si articolul :   Prefectul din Galati, fara masca in timpul unei inspectii: Nu e spatiu pentru activitati cu publicul

E cazul sa intervenim, credeti-ma. Virusul asta e mai pervers decat credeam si se reinventeaza inainte ca medicii sa gaseasca schema perfecta de tratament. Nu as vrea sa va sperii, dar mai nou are o forma atat de violenta ca sub medicatia care se stia ca merge nu mai cedeaza.

Si in tot acest timp, noi stam si ne uitam pe retelele sociale unde detinatorii adevarului absolut au tras primele concluzii: medicii ii omoara, spitalul ii omoara. NU faptul ca au stat acasa, ca poate au ajuns prea tarziu, ca poate e o forma mai violenta cu care nu-i de gluma si trebuie sa te vada un medic cat mai repede.

Citeste mai multe pe Bistriteanul.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.