Victor Ciutacu, atac dur dupa ce Simona Halep si-a ales vaccinul anti-covid: “Zi, bai, rasule. D-aia nu va haleste populatia”

Somona Halep, la fel ca si ceilalti sportivi care vor reprezenta Romania la Jocurile de la Tokyo (23 iulie – 8 august), s-a vaccinat in etapa a II-a. Prima doza de ser Pfizer a primit-o la data de 24 februarie, iar rapelul l-a facut cu doua zile mai repede, pe data de 15 martie.

Autoritatile au recunoscut ca sportiva si-a ales vaccinul, in timp ce populatia de rand nu are aceasta optiune. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a fost atacat pe aceasta situatie.

“Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, cand noi am organizat acea etapa speciala de vaccinare pentru personalul din Invatamant, nu am avut suficiente doze disponibile, de pilda, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer si de la AstraZeneca, si atunci tinem minte faptul ca vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioara de varsta la 55 de ani, si pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu varsta peste 55 de ani sa poata sa opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu inseamna o impunere si o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia sa acoperim aceasta nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupa de varsta.

In ceea ce priveste optiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, avand in vedere competitiile la care urma sa plece, trebuia aleasa, din ceea ce stiu, o schema de vaccinare care se completa dupa o perioada foarte scurta, si atunci trebuia sa se petreaca practic un vaccin care avea cea mai scurta perioada intre cele doua doze.

Nu am facut o exceptie pentru Simona Halep, este o situatie care a fost impusa pentru campioana Romaniei. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de varsta”, a declarat Valeriu Gheorghita la Digi24.

Ciutacu, atac dur pe Facebook:

“Nimic nu ma scoate mai tare din minti decat «curvasaria» politica proasta, lipsa de portocale si de raspundere. In loc sa recunoasca asumat ca, pe fondul valului de scepticism din societate, autoritatea statului a creat o portita pentru a beneficia de mediatizarea vaccinarii unor personalitati cu incredere si simpatie mare din partea populatiei, vine papuselul, ne scuipa-n ochi si ne sfatuieste sa deschidem umbrelele. 

Zi, bai, rasule, «Da, i-am oferit Simonei Halep posibilitatea (legala) de a intra prin fata, de a alege cand si cu ce se vaccineaza ca sa va convingem pe voi ca nu va cresc aripi si antene». Nu, tata, el o baga pe aia grea: «Nu a fost o exceptie. Am facut o schema necesara pentru o campioana a Romaniei». D-aia nu va haleste populatia, papagalilor… 

Strict pe fondul subiectului, daca ma intrebati pe mine, ideea de a o vaccina demonstrativ pe Simona Halep e, la baza, buna. Doar ca trebuia facuta, asumat, de la inceputul campaniei, iar langa ea sa fie, in linie, un lot de personalitati marcante ale Romaniei. Fix ca sa dea un sentiment de incredere populatiei. Isi luau cateva injuraturi ca baga vipurile-n fata, dar urneau caruta. Sigur, pentru asta mai era nevoie de logistica decenta, de vaccinuri suficiente, de creier si de curaj”, a scris Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.