Vesti bune pentru turistii romani. Se deschide de la mijlocul lunii aprilie.

Vesti bune pentru cei care vor sa merga in vacanta in Grecia. Charis Theocharis, ministrul grec al turismului, a anuntat ca Grecia se va deschide inca de la mijlocul lunii aprilie pentru turistii veniti din Uniunea Europeana.

Anterior, Grecia a anuntat ca-si va deschide granitele pentru turisti incepand cu 14 mai, in cazul in care evolutia pandemiei va permite acest lucru. Grecia intentioneaza sa ridice treptat restrictiile cu privire la limitarea raspandirii virusului.

„Pentru turistii din UE, inclusiv pentru romani, Grecia se va deschide undeva la mijlocul lunii aprilie, inaintea sarbatorilor pascale. Stim ca tara noastra este o destinatie preferata pentru petrecerea acestor sarbatori. Ca sa poata veni cineva in tara noastra trebuie sa aiba un test negativ, fie sa fie vaccinat, ori sa fi trecut deja prin boala”, a declarat Charis Theocharis.

Ministrului elen al turismului a venit in Romania ca raspuns la invitatia omologului sau Claudiu Nasui.

Astfel, intrarea in Grecia va fi permisa doar celor care inaintea calatoriei fie au fost vaccinati, fie au dobandit anticorpi in urma unei infectii cu noul coronavirus sau vor prezenta un rezultat negativ al unui test pentru COVID-19 recent efectuat. Toti turistii pot fi supusi unor teste aleatorii, in acelasi mod ca anul trecut. O diferenta majora fata de anul 2020 sunt testele rapide, datorita carora carantina, pentru cazurile pozitive, va fi instituita imediat, fara timpul de asteptare de 24 de ore de anul trecut.

Citeste si articolul :   Seful ATI Sibiu, prima declaratie: „Legarea de pat a pacientilor se practica la toate sectiile de terapie intensiva”

„Este prima tara pe care o vizitez in urma finalizarii planului de deschidere a sezonului turistic. Avem un plan integrat de deschidere a turismului, un plan care anul trecut s-a dovedit un real succes, am demonstrat ca se poate face turism si in aceste conditii”, a mai spus ministrul elen al turismului.

Autor