Cei mai notorii ucigasi in serie ai istoriei

Strict vorbind, un criminal in serie este cineva care ucide cel putin doua persoane in evenimente separate care au loc in momente diferite.

In timp ce „uciderea in serie” nu este formalizata de niciun cod legal, crimele criminalilor in serie au fost deseori confiscate de mass-media si constiinta publica – mai ales in cazurile in care exista multe victime sau crimele sunt efectuate intr-un mod ingrozitor.

Urmatoarea lista exploreaza unii dintre cei mai notorii ucigasi in serie pe care lumea i-a cunoscut vreodata.

Jack spintecatorul

Publicitate

Il numim „Jack Spintecatorul”, dar nu stim cu adevarat cine era persoana din spatele uneia dintre cele mai vechi si mai cunoscute crime.

Criminalul a aparut in districtul londonez Whitechapel in 1888 si a ucis cinci femei – toate prostituate – si le-a mutilat cadavrele.

Politia a presupus ca ucigasul era chirurg, macelar sau cineva priceput cu bisturiul. Criminalul a batjocorit comunitatea si politia trimitand scrisori care sa descrie actiunile. Desi multi suspecti au fost numiti de-a lungul anilor, criminalul nu a fost niciodata identificat.

Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer a inceput sa ucida in 1978, la doar 18 ani, si nu a fost arestat pentru crima pana in 1991, dupa ce o victima a evadat si a condus politia inapoi la casa lui Dahmer din Milwaukee, Wisconsin.

Citeste si articolul :   Istoria Diavolului

Acolo au fost vazute cateva detalii groaznice ale vietii sale de ucidere prin fotografii cu corpuri mutilate si parti ale corpului imprastiate in apartament. Avea chiar o cuva cu acid pe care o obisnuia sa elimine victimele.

In total, Dahmer a ucis 17 oameni, majoritatea tineri de culoare. El a executat inchisoarea de doua ori – prima data pentru molestare si a doua oara pentru crima – si a fost ucis de un coleg detinut in 1994.

Harold Shipman

Harold Shipman, cunoscut si sub numele de „Dr. Moartea ”, se crede ca a ucis cel putin 218 de pacienti, desi totalul este destul de probabil mai aproape de 250.

Acest medic a practicat la Londra si intre 1972 si 1998 a lucrat in doua cabinete diferite, omorand tot timpul.

El nu a fost prins pana cand mai multe persoane, inclusiv un funerar care a fost surprins de numarul mare de certificate de incinerare din care facea parte Shipman, alaturi de faptul ca majoritatea cazurilor erau femei in varsta care s-au dovedit ca au murit. in pat nu noaptea, ci mai degraba ziua.

Citeste si articolul :   De ce NU au folosit doctorii din Suceava echipamente de protectie. Interviu cu un medic: "A fost credinta ca nu exista pacienti care sa minta...

Politia a gestionat gresit ancheta, iar Shipman a continuat sa ucida pana cand a devenit lacom si a incercat sa inventeze un testament pentru o victima care l-a numit beneficiar, ceea ce a determinat-o pe fiica victimei sa devina suspecta. El a fost in cele din urma condamnat in 2000 si s-a sinucis in timp ce era in inchisoare in 2004.

John Wayne Gacy

Lucrator in constructii, John Wayne Gacy a fost implicat in politica si chiar a actionat ca un clovn pentru petreceri de ziua de nastere. Nu era clovn. Gacy a fost suspectat in 1978, cand un baiat de 15 ani, vazut ultima data cu el, a disparut.

Nu a fost singura data cand familiile de baieti disparuti au aratat cu degetele spre Gacy, dar a fost prima data cand autoritatile i-au luat in serios. Curand dupa aceea, un mandat de perchezitie a permis accesul politiei la casa Gacy, cu mirosul a aproape 30 de cadavre ingropate intr-un spatiu de 3 metri sub casa lui. El a fost condamnat pentru 33 de acuzatii de crima, cu alte acuzatii de viol si tortura si a fost executat prin injectie letala in 1994.

Ted Bundy

Lui Ted Bundy i-a placut atentia asupra careia i-au atras crimele, iar multi din Statele Unite au fost mai mult decat fericiti sa-i acorde aceasta atentie.

Citeste si articolul :   Anca Turcasiu a divortat. Cine este, de fapt, George Cristian, barbatul cu care a fost casatorita 22 de ani

Vestul SUA a fost terenul sau de vanatoare, cu un numar necunoscut de crime – in mare parte femei in varsta de facultate – din Washington si Oregon pana in Utah si Colorado. Bundy a fost odata arestat in Colorado si condamnat pentru rapire, dar a scapat de arest, mutandu-se in Florida, unde a ucis de mai multe ori.

Arestarea finala a lui Bundy si consecintele sale au captat atentia natiunii, deoarece criminalul acuzat a actionat ca propriul sau avocat in timpul celui care se crede ca a fost primul proces de crima televizat, a salutat interviurile si s-a laudat cu fanii pe care i-a creat. In cele din urma a fost executat pe un scaun electric in 1989.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.