Vinerea Verde! Florin Citu renunta vineri la masina, chiar daca ninge: “Imi iau o geaca”

Vinerea Verde. Florin Citu, premierul Romaniei,  se alatura campaniei Ministerului Mediului “Vinerea Verde – Stop! Azi, masina sta pe loc” si declara ca nu este o noutate sa mearga pe jos: “Daca ninge, imi iau o geaca”.

“Merg pe jos de foarte multe ori. In timpul saptamanii, cand vremea e frumoasa, merg pe jos. Asa voi merge si vineri, nu e ceva nou pentru mine”, spune Florin Citu.

Cum a raspuns premierul cand a fost intrebat daca va merge pe jos chiar si daca ninge:

“Da, merg tot pe jos. Imi iau o geaca”.

Publicitate

Publicitate

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat Campania “Vinerea Verde – Stop! Azi, masina sta pe loc”, o initiativa care isi doreste sa impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot in tara.

„Vinerea Verde este un program pe care il lansam, o initiativa cetateneasca pe care o lansam la Ministerul Mediului datorita faptului ca din ce in ce mai mult se constata aceasta presiune asupra mediului inconjurator, presiune exercitata de fiecare cetatean prin amprenta de carbon pe care o lasam cu totii in urma noastra prin activitatea noastra zilnica. Cea mai importanta parte a acestei amprentei de carbon vine din mobilitate si in proportie de peste 60% poluarea aerului din marile orase se datoreaza traficului”, a declarat ministrul Mediului, in cadrul conferintei de lansare a acestui proiect.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.