5 beneficii pentru sanatate ale bananelor despre care nu stiati

Mancarea sanatoasa este adesea asociata cu ceva neplacut, dar bananele sunt exceptia. Nu numai ca sunt dulci si satisfac perfect foamea, dar au si un efect pozitiv asupra sanatatii noastre.

Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale bananelor care va vor face sa doriti sa mancati cateva dintre ele chiar acum.

Combate convulsiile

Bananele sunt bogate in potasiu si magneziu, a caror lipsa este adesea cauza convulsiilor (inclusiv cele nocturne). Daca aceste senzatii neplacute ale muschilor nu sunt neobisnuite pentru dvs., asigurati-va ca adaugati banane in dieta dumneavoastra. Pot fi consumate proaspete sau adaugate la deserturi, produse de patiserie sau smoothie-uri.

O sursa de energie si buna dispozitie

Bananele contin carbohidrati simpli si aminoacidul triptofan, care promoveaza productia de serotonina (hormonul fericirii), pentru a face fata rapid starii proaste si oboselii. Pentru cei care consuma banane  , acest mod de a va inveseli este o alternativa excelenta la ciocolata sau la orice alte dulciuri bogate in calorii.

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Consumul de alimente bogate in potasiu (inclusiv banane) reduce riscul bolilor de inima cu 21%. Persoanelor predispuse la aceste conditii li se recomanda sa manance cel putin doua banane pe zi pentru a obtine suficient potasiu. Pe langa mineralul sanatos pentru inima, bananele contin fitosteroli, care scad nivelul colesterolului „rau” din organism, care are si un efect benefic asupra sistemului cardiovascular.

Ingrijirea sanatatii stomacului

Pulpa bananelor favorizeaza productia de mucus, care protejeaza peretii stomacului, de aceea se recomanda includerea lor in dieta pentru gastrita (cu aciditate mare) si ulcere. Cu toate acestea, acestea nu trebuie consumate in timpul simptomelor precum flatulenta, balonarea si diareea. Deoarece fibra din banane poate exacerba aceste simptome.

Imbunatatirea performantei creierului

Vitamina B6, in care sunt bogate bananele, are un efect pozitiv asupra abilitatilor noastre mentale, imbunatateste memoria si atentia si, de asemenea, intareste sistemul nervos.

Autor