Ancheta in Romania dupa ce un barbat de 45 de ani a decedat dupa ce s-a vaccinat impotriva COVID

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a venit cu mai multe precizari privind decesul barbatului din judetul Arges la numai o zi dupa ce i-a fost administrata prima doza de vaccin anti-Covid-19.

Comunicatul integral:

“Urmare a raportarii transmise de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges, privind decesul unui barbat cu istoric de vaccinare recenta, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) face urmatoarele precizari:

In cursul zilei de 2 martie a.c., persoana in varsta de 45 de ani s-a prezentat, conform programarii in platforma electronica, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, intr-un centru de vaccinare din Mioveni, judetul Arges.

In urma efectuarii triajului medical si a examenului clinic de specialitate de catre personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sanatate. Dupa administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, barbatul a ramas in spatiul de supraveghere postvaccinala, fara a prezenta simptomatologie, ulterior parasind centrul de vaccinare.

Citeste si articolul :   Medic roman! Cum actioneaza vaccinurile anti-COVID: "E doar un extraterestru care..."

Conform datelor furnizate catre CNCAV, dupa patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanta la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Orasenesc Mioveni, in urma unui episod de pierdere a constientei suferit la domiciliu.

La sosirea in unitatea medicala, pacientul avea o stare generala buna, fara a prezenta traumatisme. In urma investigatiilor specifice complexe, acesta a ramas sub supraveghere medicala, insa in seara aceleasi zile, barbatul a solicitat externarea pe propria raspundere, contrar avizului medical. In dimineata zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanta, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul barbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Arges a sesizat autoritatile competente in vederea efectuarii procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla in evidenta cu dislipidemie si valori tensionale crescute.”