Ancheta in Romania dupa ce un barbat de 45 de ani a decedat dupa ce s-a vaccinat impotriva COVID

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a venit cu mai multe precizari privind decesul barbatului din judetul Arges la numai o zi dupa ce i-a fost administrata prima doza de vaccin anti-Covid-19.

Comunicatul integral:

“Urmare a raportarii transmise de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges, privind decesul unui barbat cu istoric de vaccinare recenta, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) face urmatoarele precizari:

In cursul zilei de 2 martie a.c., persoana in varsta de 45 de ani s-a prezentat, conform programarii in platforma electronica, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, intr-un centru de vaccinare din Mioveni, judetul Arges.

Publicitate

In urma efectuarii triajului medical si a examenului clinic de specialitate de catre personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sanatate. Dupa administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, barbatul a ramas in spatiul de supraveghere postvaccinala, fara a prezenta simptomatologie, ulterior parasind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate catre CNCAV, dupa patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanta la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Orasenesc Mioveni, in urma unui episod de pierdere a constientei suferit la domiciliu.

Citeste si articolul :   Nicolae Ciuca, anunt de ultim moment: "Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge in Romania pe 26 decembrie"

La sosirea in unitatea medicala, pacientul avea o stare generala buna, fara a prezenta traumatisme. In urma investigatiilor specifice complexe, acesta a ramas sub supraveghere medicala, insa in seara aceleasi zile, barbatul a solicitat externarea pe propria raspundere, contrar avizului medical. In dimineata zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanta, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul barbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Arges a sesizat autoritatile competente in vederea efectuarii procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla in evidenta cu dislipidemie si valori tensionale crescute.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.