Cele mai bune trucuri casnice pentru indepartarea petelor de ulei

Fie din imbracaminte sau covoare – indepartarea petelor de ulei va fi mult mai usoara cu urmatoarele trucuri. In general, ar trebui sa urmam eticheta de ingrijire si sa nu punem niciodata imbracaminte colorata cu ulei in masina de spalat rufe, in caz contrar, pata va ramane permanent in tesatura. Dar nu-ti face griji, poti scapa de petele de ulei in cel mai scurt timp cu aceste remedii casnice:

Ulei de gatit pe haine

Detergent sau sapun lichid: in cazul textilelor deosebit de sensibile, puteti utiliza detergent sau sapun lichid daca uleiul de gatit s-a imprimat in tesatura hainelor.. Aplicati selectiv cu o carpa umeda sau inmuiati imbracamintea intr-o baie de apa calda. Se spala dupa aceea ca de obicei.

Pudra pentru bebelusi: exista o solutie chiar si pentru textilele care nu pot fi spalate (de exemplu covoare sau husa de la canapea): pulbere pentru bebelusi. Aplicati pudra pe pata, lasati-o pentru cca 20-30 minute, dupa care periati si aspirati.

Amidon de porumb: petele de ulei de gatit pot fi tratate cu amidon de porumb, deoarece scoate grasimile din imbracaminte. Intregul lucru poate fi imbibat peste noapte si periat in dimineata urmatoare, dupa care se spala ca de obicei.

Citeste si articolul :   Uleiul de in si beneficiile sale pentru corpul tau

Faina: indiferent daca este pudra pentru bebelusi, amidon de porumb, sau chiar faina – petele de ulei se pot indeparta cu aceste remedii deaorece ele vor absorgi, uleiul din tesaturaș

Ulei de motor  pe imbracaminte

Sapun lichid: sapunul lichid poate fi utilizat impotriva petelor de ulei de motor.

Praful de copt: un remediu extrem de popular este praful de copt si, de asemenea, un adevarat versatil. Presarati pe pata de ulei de motor cu praf de copt si lasati sa actioneze. Hainele trebuie apoi spalate cat mai repede dupa aceea.

Detergent de vase: hainele colorate pot fi, de asemenea, inmuiate cu usurinta intr-o baie de apa cu detergent de vase. Apoi se tamponeaza pata de ulei si se spala hainele cu apa cat mai calda posibil.

Indepartati petele de ulei – in special de pe covoare si canapele

Faina: Putem scapa de petele de ulei de gatit de pe covor si canapea cu faina. Aplicati faina, apasati-o si lasati-o sa actioneze pentru scurt timp. Faina poate fi apoi aspirata.

Citeste si articolul :   Ai insecte precum pestisorul argintiu in gospodaria ta – uite cum poti scapa cu usurinta de ele

Sare: un agent de indepartare a petelor de ulei pe care il avem in casa este sarea. Absoarbe fluidul din fibre. Odata ce s-a uscat, poate fi aspirat.

Benzina: Benzina indeparteaza petele de ulei incapatanate din textile robuste, dar si din covoare si canapele. Aplicati benzina pe pata cu o carpa de bumbac, lasati-o sa actioneze si apoi tamponati-o cu un prosop de hartie curat.

Sampon uscat: Un produs de indepartare a petelor pentru covoare si canapele unse cu ulei este samponul uscat. Si aici se aplica pulberea, se aspira grasimea si apoi se foloseste aspiratorul.

Indepartati petele de ulei – in special de pe pavele

Indiferent daca este pe podeaua garajului sau in curtea din fata – daca uleiul ajunge pe pietre pavate, trebuie sa actionam rapid. Paturile absorbante de pisici sau rumegusul sunt potrivite pentru indepartarea petelor de ulei. Daca pata de pe pavaj s-a uscat deja, ar trebui sa utilizati eter de petrol sau spirtoase minerale.

Autor