15 sfaturi de la un miliardar pentru cei care vor sa reuseasca si sa duca o viata fericita

1. Nu uitati: increderea, succesul si faima trebuie castigate.

Obtii ceea ce vrei de la lume  daca incerci sa te pui in locul lor . In general, oamenii care traiesc dupa acest principiu primesc mai mult decat doar bani si faima. Castigand incredere, castiga respect.

2. Invata sa admiri persoanele potrivite

A doua idee, la care am ajuns foarte devreme: nu exista dragoste , cu exceptia celei care se bazeaza pe admiratia pentru o alta persoana.  Principalul lucru este ceea ce te inspira sa faci. Mi-am amintit aceasta idee toata viata si s-a dovedit a fi foarte utila.

3. Aflati lucruri noi. Este o datorie morala, ca si aplicarea cunostintelor in practica.

Trebuie sa va transformati viata intr-o cautare constanta de noi cunostinte. Fara acest lucru, nu veti putea deveni o persoana care face o treaba buna in sarcinile sale.

Daca aveti de gand sa mergeti mai departe, atunci trebuie sa continuati sa studiati chiar si dupa ce ati terminat  universitatea.

Publicitate

4. Invata sa intelegi putin din toate

Am observat ca ideile de baza reprezinta 95% din informatiile importante din orice domeniu. Mi-a fost usor sa iau aceste idei din toate disciplinele majore si sa le adaug in  procesul meu de gandire. Desigur, nu este suficient sa stii ceva, trebuie sa-l folosesti.

Toata viata mea am aplicat aceasta abordare in practica. Nu pot sa va spun despre tot ce mi-a dat. Dar mi-a facut viata mai distractiva.

Dar aceasta abordare are pericolele sale: experti in diferite domenii si, probabil, seful tau vor inceta sa mai fie autoritati. Veti sti mult mai multe si veti gasi solutia potrivita mai repede decat ei.

Dar toate acestea nu vor functiona daca doar memorati informatiile pentru a obtine  note bune la examen. Trebuie sa asimilezi atat de bine aceste idei incat sa poti opera cu ele in procesul de gandire. Acesta este singurul mod in care le puteti folosi in alte domenii ale vietii voastre.

Citeste si articolul :   La ce feluri de mancare este potrivita condimentarea cu rozmarin?

5. Ganditi-va la cauzele problemelor, nu doar la consecintele acestora.

Problemele sunt mai usor de rezolvat daca le privesti din cealalta parte.

Daca doriti sa ajutati , trebuie sa va intrebati nu cum puteti ajuta , ci ce ii cauzeaza cel mai mare rau si cum sa  neutralizati acel rau . Se poate parea ca din punct de vedere al logicii, ele sunt una si aceeasi, dar nu sunt. Pentru cei dintre voi care ati studiat algebra, stiti ca uneori transferul unui termen dintr-o ecuatie dintr-o parte in alta ajuta la rezolvarea unei probleme.

6. Fii de incredere.

Daca nu va puteti baza pe dvs , atunci toate calitatile voastre bune pot fi trimise imediat la gramada de gunoi. Fa totul cu buna credinta, nu te lasa.

7. Evita Extremele, nu deveni fanatic

Un alt lucru de renuntat este adeziunea nesabuita la orice ideologie. Probabil ca ati vazut persoane cu dizabilitati. De exemplu, liderii religiosi care detin puncte de vedere opuse asupra teologiei. Au un lucru in comun: nu pot merge dincolo si gandi liber.

Acest lucru se aplica si condamnarilor politice. Cand sunteti tanar, este usor sa va loviti cu idei, sa credeti in ele, sa va declarati sustinator al ceva. Va puteti impinge tot mai mult in cadrul ideologiei. Asa ca vei uita cum sa gandesti singur.

8. Scapa de gelozie, de resentimente si de mila de sine

De ce ar trebui sa invidiezi, sa te ofensezi, sa te razbuni, sa-ti fie mila de tine? Acestea sunt modele de gandire dezastruoase.

Am un prieten care poarta cu el un teanc de carti. Cand cineva ii spune o poveste plina de autocompatimire, el scoate una dintre ele si o da persoanei respective. In carte scrie : „Povestea ta m-a atins. Nu am intalnit niciodata o persoana cu care sa fi avut atatea nenorociri ca la tine. ”

Citeste si articolul :   Cum se face compostul, cel mai natural ingrasamant pentru gradina

Considera asta o farsa. Dar cred ca atunci cand incepe sa-ti para rau pentru tine, motivul este complet irelevant.

Cand veti invata sa evitati autocompatimirea , veti avea un avantaj imens fata de ceilalti. Nu da vina pe circumstante sau pe alte persoane. Invata sa iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale.

9. Lucrati cu oameni pe care ii admirati

Viata ta iti va aduce mai multa bucurie daca esti inspirat de oamenii cu care lucrezi. Acest lucru va necesita talent. Am decis pentru mine ce oameni admir la  locul de munca si am manevrat cu indemanare intre ei. Si nu am  vorbit niciodata rau despre niciunul dintre ei. Asa am lucrat intotdeauna sub indrumarea oamenilor care ma admira.

10. Invata sa pastrezi obiectivitatea, mai ales atunci cand este cel mai dificil.

Sunt necesare teste constante ale propriei voastre obiectivitati daca doriti sa ganditi corect.

11. Lasati oamenii talentati sa conduca

Toata lumea va beneficia doar daca cea mai mare parte a afacerii este lasata  pe mainile unor oameni capabili, care iubesc si stiu sa invete. Aceasta este o conditie prealabila pentru dezvoltarea civilizatiei.

Nu doriti sa alegeti un neurochirurg pentru copilul dvs. dintre 50 de candidati, dintre care doar jumatate sunt adevarati profesionisti. Nu vrei sa zbori cu un avion care a fost proiectat de oameni necalificati. Nu vrei ca mediocritatile sa lucreze in compania ta. Vei dori puterea in mainile oamenilor potriviti.

12. Amintiti-va: veti avea mai mult succes in ceea ce va intereseaza cel mai mult.

Daca o persoana va reusi intr-adevar intr-o afacere, ar trebui sa-i trezeasca interesul real. Pot fi bun la multe lucruri, dar nu pot fi cel mai bun intr-un domeniu care nu este interesant pentru mine. Deci, daca este posibil, fa ceea ce te intereseaza cu adevarat.

Citeste si articolul :   Disparitia padurilor ameninta siguranta nationala. 11 milioane de romani, in pericol

13. Aseaza-te si fa-o pana cand termini totul.

Doi dintre cunoscutii mei au inceput o mica companie de constructii. Au impartit toate lucrarile in mod egal si au fost ghidati de o regula importanta. Iata-o : „De fiecare data cand ne scadem termenele limita, amandoi vom lucra 14 ore pe zi pana cand vom termina totul”. Trebuie adaugat ca afacerea nu a dat faliment si aceste persoane au devenit foarte bogate.

14. Folositi esecul ca o oportunitate de imbunatatire.

Viata va da lovituri teribile, nedrepte. Dar nu conteaza. Doar ca unii oameni se ridica, altii nu. Si cred ca pozitia filosofului antic grec Epictet este cea mai buna intr-o astfel de situatie. El credea ca fiecare nenorocire din viata este o oportunitate de a se exprima si de a invata ceva. Datoria dvs. nu este sa va aruncati in autocompatimire, ci sa  duceti  lovitura intr-o directie constructiva.

15. Ai incredere in oameni

Aceasta este ultima idee pe care vreau sa o impartasesc inainte de a deveni avocat. Procedurile si precautiile (care sunt atat de abundente in profesia dvs.) nu sunt cea mai inalta forma de civilizatie. Cea mai inalta forma de civilizatie este un sistem demn de incredere. Principalul lucru este ca oamenii pot avea incredere deplina unul in celalalt si nu pot respecta orbeste reguli stricte.

Publicitate

Autor