Valeriu Gheorghita, veste buna pentru romani

Medicul militar, Valeriu Ghoerghita, a anuntat ca numarul persoanelor vaccinate impotriva COVID-19 l-a depasit pe cel al persoanelor infectate.

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghita, a facut anuntul pe 20 februarie 2021.

“Este o zi importanta pentru Romania. Astazi la ora 13,00, numarul persoanelor vaccinate a depasit numarul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul in care se deruleaza campania de vaccinare pana la acest moment ne confirma atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populatia intr-un timp cat mai scurt”, a specificat Valeriu Gheorghita, pe pagina de Facebook a Platformei nationale de informare cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19.

Medicul le-a multumit tuturor pentru ca au ales optiunea de a se vaccina

Publicitate

“Doar impreuna invingem pandemia, doar impreuna vom reusi sa ne bucuram de o viata normala, alaturi de cei dragi!”, a mai spus Valeriu Gheorghita.

Cand va incepe etapa a III-a de vaccinare

“De la 15 martie ar trebui sa fie disponibile deja aceste liste de asteptare, pentru ca ele trebuie deja sa fie functionale cand vom deschide toate centrele de vaccinare, in perioada lunii aprilie, asa incat oamenii, cetatenii sa aiba deja acces la aceasta lista de asteptare, tocmai pentru a demara procesul de inscriere. Deci, practic, termenul limita pentru implementare este 15 martie. Au fost definite cerintele operationale, urmeaza, practic, procedura propriu-zisa de implementare, nu este un lucru simplu sa lucrezi pe o platforma care e in productie, care este in plina activitate. Sunt date tehnice pe care colegii mei le cunosc foarte bine, insa evident ca lucrurile se desfasoara in conditii de maxima siguranta, tocmai pentru a nu compromite platforma de programare”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Medicul militar Valeriu Gheorghita: "Atunci putem intr-adevar sa vorbim de o relaxare a restrictiilor”

Cand te poti programa pentru etapa a treia

“Practic, persoanele se pot programa probabil de la inceputul lunii martie pe aceste locuri, dar centrele vor intra in activitate incepand cu 15 martie. Ca si in cazul vaccinului produs de compania AstraZeneca, probabil ca aceste programari vor fi deschise cu cel putin o saptamana inainte de punerea in activitate a acelor cabinete. Deci, cred ca in prima sau dupa prima saptamana din martie vor fi deja disponibile noi locuri pentru programare”, a spus presedintele CNCAV.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.