5 motive pentru a bea ceai de galbenele

Beneficiile ceaiurilor din plante si decocturi nu trebuie subestimate, deoarece plantele nu numai ca nu contin cofeina, dar pot avea si un efect benefic asupra evolutiei diferitelor procese din organism.

Una dintre cele mai populare ierburi „medicinale” este calendula(galbenelele). Aceste mici flori portocalii sunt o comoara de vitamine si antioxidanti. Atunci cand este luat in mod regulat, un decoct de galbenele poate avea un efect terapeutic asupra organismului, prevenind diferite boli si imbunatatind starea pielii.

Va vom spune de ce merita atentia ceaiul de galbenele .

Galbenelele sunt bogate in antioxidanti. Planta contine un numar mare de polifenoli, carotenoizi si flavonoizi – antioxidanti puternici care protejeaza celulele de daunele provocate de radicalii liberi, intaresc imunitatea si previn imbatranirea prematura a corpului.

Publicitate

Stimuleaza regenerarea. Galbenelele au proprietati antiinflamatorii si vindecatoare. Substantele active continute in planta stimuleaza productia de colagen si alte proteine „de constructie” responsabile de repararea tesuturilor.

Citeste si articolul :   De ce ai atata nevoie de vitamina B12?

Sustine sanatatea bucala. Datorita proprietatilor sale antiseptice si vindecatoare, ceaiul de galbenele poate preveni cariile dentare, reduce durerea si inflamatia dupa ce mergeti la dentist sau, de exemplu, daca va muscati limba. Expertii recomanda utilizarea ceaiului de galbenele ca apa de gura dupa fiecare periere.

Imbunatateste starea pielii. Extractul de galbenele este un ingredient popular in cremele si serurile de fata. Ingredientele active previn inflamatia si acneea, hidrateaza pielea si uniformizeaza tenul. Un decoct de galbenele poate fi folosit in loc de tonic: nu numai ca va curata, ci si va calma pielea.

Prevenirea bolilor gastro-intestinale. Galbenelele au un efect benefic asupra membranelor mucoase ale stomacului si intestinelor, prevenind inflamatia si asigurand prevenirea diferitelor boli ale sistemului digestiv. Aportul regulat al decoctului va va proteja, de asemenea, de disconfort si dureri abdominale.

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga 200 – 300 de ml de apa. Se pune la fiert pana da in clocot. Apoi se adauga doua –trei lingurite de floare uscata de galbenele peste apa clocotita. Se lasa ceaiul la infuzat aproximatix 10 minute. Dupa ce a stat la infuzat, se strecoara ceaiul.

Citeste si articolul :   Pentru ce are nevoie organismul de calciu?

Se bea caldut, de doua ori pe zi. Ceaiul de galbenele poate fi indulcit cu miere de albine. Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile florilor de galbenele, cel mai bine este sa folosesti florile intregi, pe care le-ai uscat in prealabil. Au mult mai multe efecte pozitive, spre deosebire de pliculetele cu praf de galbenele.

Publicitate

Autor