Cine sunt barbatii care au scos puii de urs din barlog si i-au aruncat in zapada

Barbatii care au scos puii de urs din barlog si i-au aruncat in zapada au fost deja identificati de politisti si sunt audiati. Anchetatorii spera ca pot salva ursuletii, dar inca nu se stie nimic despre soarta lor.

Cazul a fost preluat de politistii din Harghita iar in colaborare cu agentii din Neamt cei patru barbati au fost identificati.

„Sunt barbati cu varsta intre 35 si 51 de ani. S-a intocmit dosar penal in care efectuam cercetari ca sa stabilim ce si cum s-a intamplat. Incadrarea juridica pare sa fie sub incidenta legii 205/2004, vorbim de schingiuirea sau ranirea animalelor, e vorba si de OUG 57/2007 care se refera la protectia animalelor. In cazul de fata poate fi vorba de perturbarea intentionata in cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihna”, a declarat Gheorghe Filip, purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, la Digi24.

„Ei risca inclusiv pedeapsa inchisorii, daca dosarul ajunge in instanta. Noi luam masurile care se impun in efectuarea actelor premergatoare, dar vorbim de doua posibile infractiuni savarsite in aceasta cauza, pentru care este prevazuta pedeapsa cu inchisoarea, repet, daca instanta va decide in acest sens”, a mai spus acesta.

Citeste si articolul :   Anunt important pentru cei care stau la bloc. Te poti trezi cu politia la usa daca faci asta

Puii de urs nu au fost gasiti, inca.

Purtatorul de cuvan a fost intrebat daca acest caz are legatura cu piata neagra din Rusia. Gheorghe Filip a raspuns ca nu are „date sau indicii care sa sustina o asemenea ipoteza, dar un politist bun trebuie sa ia in calcul toate variantele posibile”.

„Ipotezele de lucru vor fi eliminate rand pe rand in ancheta, pana vom ramane nu doar la acea plauzibila, ci si fizica, existentiala care s-a produs”, a mentionat acesta.

Autor