RCA 2021. Ce inseamna, de fapt, decontarea directa

Chiar daca majoritatea soferilor isi aleg asigurarea RCA in functie de pret, romanii ar trebui sa fie foarte atenti asupra unui aspect foarte important.

Astfel, sunt si societati care sunt reclamate cand vine vorba de acordarea despagubirilor in cazul unui accident, iar soferii trebuie sa fie atenti asupra acestui aspect. Exista posibilitatea ca cea mai ieftina asigurare RCA sa nu fie si cea mai avantajoasa. Pentru evitarea acestor situatii neplacute, clientii au la dispozitie decontarea directa, potrivit Promotor.ro.

Ce este, de fapt, o asigurare RCA cu decontare directa

In momentul de fata, decontarea directa este un serviciu optional si poate fi achizitionat impreuna cu polita RCA. Prin intermediul acestui serviciu, in cazul unui accident rutier, proprietarul masinii pagubite are optiunea de a merge la propriul asigurator RCA pentru a-si recupera prejudiciu.

Astfel, decontarea directa ii permite soferului sa-si repare masina la asiguratorul tau. Acest lucru se poate realiza daca esti implicat intr-un accident rutier unde vina nu a fost a ta, urmand ca asiguratorul sau sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat.

Cat trebuie sa platesti in plus pentru decontarea directa

Pentru acest serviciu, costul este diferit de la o firma la alta. De asemenea, pe langa costul politiei RCA, proprietarul masinii poate plati in plus cativa zeci de lei sau, dupa caz, cateva sute de lei. Atunci cand un sofer vrea sa isi cumpere o polita RCA pentru o perioada de 12 luni, el va plati in plus pentru decontarea directa intre 100 si 240 de lei.

Asigurator are dreptul de a-si stabili propriile tarife si criterii pentru clauza de decontare directa, stabilita dupa analiza masinii sau vechimea acesteia. Multi romani nu stiu despre acest serviciu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.