Mituri ale depresiei

Aflati informatiile despre depresie

Depresia este una dintre principalele cauze ale bolilor din intreaga lume. Cu toate acestea, persista multe mituri si concepții gresite despre acesta.

Persoanele care sufera de depresie se confrunta adesea cu prejudecati din cauza stigmatizarii atasate tulburarilor de sanatate mintala.

Pentru a ajuta la combaterea acestei prejudecati si stigmatizari, este important sa aflati faptele despre depresie.

Publicitate

Aflati despre unele dintre miturile si conceptiile gresite comune legate de depresie, precum si despre realitatile acestei boli.

„Depresia nu este o boala reala”

Multi oameni cred in mod eronat ca depresia este doar tristete sau chiar o slabiciune a caracterului. De fapt, depresia este o tulburare complexa de sanatate mintala.

Are origini sociale, psihologice si biologice si poate fi tratat intr-o varietate de moduri.

Daca credeti ca s-ar putea sa va confruntați cu depresia, nu o anulati in mod normal. In schimb, vorbiti cu medicul dumneavoastra. Acestea va pot ajuta sa obtineti sprijinul de care aveti nevoie pentru a va gestiona starea.

Citeste si articolul :   Care este personalitatea ta in functie de ziua in care te-ai nascut?

„Antidepresivele vindeca intotdeauna depresia”

Depresia este tratabila. Printre alte interventii, medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente antidepresive.

Aceste medicamente modifica chimia creierului. Acestea va pot ajuta sa abordati problemele biologice adanc inradacinate care ar putea contribui la starea dumneavoastra.

Dar pentru multi oameni, antidepresivele nu sunt suficiente. Medicul dumneavoastra va poate recomanda, de asemenea, psihoterapie sau terapie prin vorbire. Combinarea medicamentelor cu terapia cu vorbire este o strategie obisnuita de tratament.

„Poti pur si simplu sa iesi din depresie”

Nimeni nu alege sa fie deprimat. Unii oameni cred din greseala ca se intampla atunci cand iti permiti sa te rascolesti in durere sau tristete. Ei pot crede ca poate fi vindecat cu ganduri pozitive sau cu o schimbare de atitudine.

In realitate, depresia nu este un semn de autocompatimire, slabiciune sau lene. Este o afectiune in care chimia, functia si structura creierului sunt afectate negativ de factori de mediu sau biologici. Daca banuiti ca va confruntati cu acesta, faceti o intalnire cu medicul dumneavoastra.

Citeste si articolul :   Cele mai mari efecte ale fast-food-ului asupra sanatatii

„Se întampla din cauza unei situatii triste”

Toata lumea traieste uneori ganduri triste sau nefericite. De exemplu, s-ar putea sa va simtiti suparat dupa moartea unei persoane dragi sau sfarsitul unei relatii.

Evenimente ca acestea va pot creste riscul de depresie. Insa depresia nu este intotdeauna cauzata de un incident negativ.

Depresia poate provoca perioade inexplicabile de deznadejde, tristete si letargie. Este posibil sa aveti tendinte de sinucidere.

Aceste episoade pot dura perioade prelungite. Ele pot aparea brusc si inexplicabil, chiar si atunci cand lucrurile din viata ta par sa mearga bine.

„Antidepresivele iti vor schimba personalitatea”

Antidepresivele iti schimba chimia creierului. Acest lucru ar putea parea infricosator. S-ar putea sa va faceti griji ca va veti simti ca o persoana complet diferita atunci cand luati antidepresive.

Este util sa recunoastem ca antidepresivele sunt concepute pentru a schimba doar anumite substante chimice din creier. Acestea va pot ajuta sa va ameliorati simptomele depresiei fara a va schimba personalitatea subiacenta.

Citeste si articolul :   9 semnale pe care corpul ti le transmite atunci cand ai deficit de iod

Dupa ce le-au luat, multi oameni cu depresie incep sa se simta din nou ca ei insisi. Daca nu va place cum va simtiti in timp ce luati antidepresive, discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile de tratament.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.