Doi parinti au sunat disperati la 112. Medicul coordonator de la Ambulanta pur si simplu i-a umilit

Stigator la cer. Doi parinti au sunat disperati la 112, pentru ca fetita lor, de un an si noua luni, avea probleme grave de sanatate. In loc de ajutor, acestia au primit reprosuri de la medicul coordonator de la Ambulanta Cluj. Mai mult, acesta le-a inchis telefonul.

Iata conversatia.

Tatal fetitei: „Sarut mana, fetita urineaza si cand urineaza are sange”

Operator ambulanta: „Medicul de familie, domnu’”.

Publicitate

Tatal fetitei: „La ora asta nu am medic de familie”.

Operator ambulanta: „No si acuma ce sa va fac pentru asta, nu va suparati? E oparita?”

Tatal fetitei: „Nu e oparita”.

Mama fetitei: „Am observat cand urineaza e sange, am schimbat-o de pampers si plange”.

Tatal fetitei: „Doamna scumpa, am cautat jumatate de ora masina. Nu e urgenta? Daca fata imi pateste ceva, raspundeti”.

Operator ambulanta: „Eu nu raspund deloc. E copilul dumitale, nu trebuia sa lasi sa se ajunga pana aici. Nu raspund eu deloc. Inseamna ca nu te-ai uitat la ea, foarte simplu. Eu nu raspund, raspunzi dumneata si nevasta dumitale, nu sunt ai mei copiii. Eu pe ai mei mi i-am crescut. Eu sunt obligata pe urgenta. Ce ma inveti tu pe mine? Tu sa iti vezi de copil mai bine. Raspunzi, ca e al tau”.

Articolul continuă după reclame

Discutia a avut loc in noiembrie anul trecut, dar tatal fetitei a reusit abia acum sa intre in posesia ei, dupa ce a facut o cerere la Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Citeste si articolul :   Un asteroid periculos, trece pe langa Terra pe 29 aprilie

Iosif Zagor, tatal bebelusului: „Doamna de la ambulanta nicidecum nu a vrut sa-mi dea o ambulanta pentru fetita. M-a jignit, m-am simtit foarte jalnic cand a vorbit, pentru ca zicea ca nu pot sa caut de copiii mei, deci nu am cum sa ingrijiesc de copiii mei. Am sunat de foarte multe ori, de 3-4 ori am sunat ca sa trimita ambulanta. Cand fetita plange si cand sangereaza nu cred ca asta nu e urgenta. Doamna imi zicea ca nu e urgenta. As vrea sa se ia masuri”.

Abia dupa al treilea apel telefonic la 112 a fost trimisa o ambulanta, spun parintii. Conducerea Serviciului de Ambulanta Cluj cunosc intreaga poveste si au deschis o ancheta.

Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanta Cluj: „La ora aceasta este o ancheta in curs. Comunicarea cu pacinetii trebuie sa fie pe prim plan. Este un loc stresant, unde este agitatie de multe ori, si vedem rezultatele anchetei. Din punctul meu de vedere, trebuia o comunicare mult mult mai buna cu pacientul respectiv”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.