Ce se intampla cu corpul nostru daca bem ceai verde in fiecare zi?

Probabil ati auzit ca ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi din jur, dar stiti de ce? Ce face ca aceasta bautura antica sa fie atat de benefica pentru sanatatea ta si cum iti afecteaza corpul atunci cand e consumata in mod regulat?

Ceaiul verde a fost considerat initial o bautura scumpa in China antica, consumata  doar de cei bogati si de regi . Dar dupa caderea Imperiului Mongol, toata lumea a inceput sa se bucure de aceasta bautura.

De ce este bun acest ceai pentru tine?

Acest ceai este incarcat cu polifenoli care ajuta la reducerea inflamatiei si la combaterea cancerului. Un numar mare de antioxidanti naturali numiti catechine ajuta la prevenirea deteriorarii radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura si multe boli.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa bei ceai verde mai des.

Publicitate

1. Reduce riscul de diabet

Conform unui studiu japonez, ceaiul verde reduce riscul de diabet de tip 2 cu 42%. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a demonstra acest lucru.

Citeste si articolul :   8 utilizari ale radacinii de lemn dulce pentru a va proteja sanatatea

2. Scade colesterolul

Ceaiul verde poate imbunatati colesterolul LDL, colesterolul total si trigliceridele. Prin reducerea acestor factori de risc, ceaiul verde scade riscul de boli de inima cu 31%.

3. Reduce riscul de boli de inima

Compusii polifenolici, catechinele din ceaiul verde ajuta la protejarea sistemului cardiovascular de a se deteriora. Prin scaderea nivelului colesterolului rau si a trigliceridelor, scade si riscul de infarct si accident vascular cerebral.

4. Reduce riscul de cancer

Antioxidantii ajuta la protejarea impotriva multor tipuri de cancer. Si, deoarece ceaiul verde este incarcat cu antioxidanti puternici,   ar putea reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari pentru a demonstra capacitatea ceaiului verde de a ajuta la prevenirea cancerului.

Articolul continuă după reclame

5. Imbunatateste digestia

Ceaiul verde are proprietati antiinflamatorii, deci ajuta la ameliorarea problemelor digestive asociate cu colita ulcerativa, boala inflamatorie intestinala si boala Crohn.

6. Imbunatateste sanatatea ficatului

Consumul regulat al acestui ceai ajuta la reducerea efectelor alcoolului asupra ficatului. Cantitatile mari de catechine din ceaiul verde pot ajuta, de asemenea, la protejarea impotriva tumorilor hepatice.

Citeste si articolul :   3 motive importante pentru care nu ai chef sa mananci dimineata

7. Imbunatateste functia creierului

Cofeina din ceaiul verde ajuta la imbunatatirea dispozitiei, a memoriei, a timpului de reactie, a vigilentei si a altor aspecte ale functiei creierului.

Mai mult, aminoacidul L-teanina gasit in acest ceai imbunatateste capacitatea GABA (Acidul Gamma Aminobutiric  GABA este un neurotransmitator care inhiba (relaxeaza) sistemul nervos, sintetizat la nivel cerebral din acid glutamic, in prezenta vitaminei B-6.). Combinatia acestor compusi ajuta la imbunatatirea functiei creierului.

8. Controlul greutatii

Prin cresterea metabolismului, ceaiul verde te ajuta sa slabesti mai repede. Exista chiar studii care demonstreaza ca ajuta la reducerea grasimii corporale, in special in zona abdominala.

9. Imbunatateste sanatatea dentara

Ceaiul verde contine multe catechine, care sunt suficient de puternice pentru a ucide bacteriile si pentru a preveni virusuri  precum virusul gripal. Pot preveni cresterea bacteriilor daunatoare primare in gura, Streptococcus mutans.

Mai mult, consumul de ceai in mod regulat poate contribui la reducerea riscului de aparitie a cariilor dentare si la imbunatatirea sanatatii dentare.

Citeste si articolul :   Cimbrul te va scuti de multe boli

10. Beneficii suplimentare:

-Amelioreaza simptomele artritei

-Previne racelile si gripa

-Trateaza multe probleme ale pielii

Asigurati-va ca selectati o marca de inalta calitate pentru a beneficia la maximum de aceste beneficii

Publicitate

Autor