Virusologul Andrea Crisanti avertizeaza: “Acum suntem din nou in necaz. Efecte devastatoare ca in Anglia, Portugalia si Israel”

Expertii italieni, printre care si consilierul pentru combaterea pandemiei al ministrului Sanatatii, au cerut noului guvern condus de Mario Draghi sa instituie cel putin o luna de lockdown total pentru a opri avansul raspandirii variantei britanice a coronavirusului.

„Trebuie sa dureze atat timp cat este necesar pentru ca incidenta sa scada. Pot fi doua, trei, patru saptamani, depinde de cat de repede se atinge obiectivul”, a declarat Walter Riccardi, consilierul ministrului.

Un renumit virusolog, implicat in gestionarea primul val al epidemiei de COVID-19 in regiunea Veneto, Andrea Crisanti, a declarat ca in momentul de fata in Italia circa „20% dintre cei infectati au varianta britanica si acest procent creste”.

Publicitate

„Era necesar sa fi inchis in decembrie, am fi prevenit toata aceasta, iar acum suntem din nou in necaz”, a  spus acesta pentru La Stampa.

In opinia sa, este necesar „un blocaj dur si imediat pentru a evita ca varianta britanica sa devina dominanta si sa aiba efecte devastatoare ca in Anglia, Portugalia si Israel”.

Se cer masuri rapide

Andrea Crisanti: „Trebuie demarat un program national de urmarire a variantelor coronavirusului, iar acolo unde se gasesc variantele braziliana si sud-africana, este nevoie de inchideri totale, si nu de zone rosii, care sunt mai degraba blande”.

De asemenea, presedintele fundatiei stiintifice Gimbe, Nino Cartabellotta, a cerut „un blocaj total timp de doua saptamani, care ar cobori curba (infectarilor) pentru a putea relua urmarirea cazurilor, in caz contrar va fi nevoie sa continuam tot anul 2021 cu inchideri temporare si redeschideri”.

Italia a raportat in ultimele 24 de ore 11.068 de cazuri de COVID-19 si 221 de decese.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.