Veste trista! Directorul Departamentului de Microbiologie Andrea Crisanti: “COVID-19 nu va disparea, toamna noastra va fi ca in abatoarele germane”

Parerile virisologilor sunt impartite. Sunt diferite opinii despre intensitatea unui posibil al doilea val de COVID-19 in toamna.

Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Microbiologie si Virusologie de la Universitatea din Padova, nu este deloc optimist.

“Va trebui sa atacam fiecare focar inca din faza initiala, infectiile importate din tarile in care epidemia este scapata de sub control sunt foarte periculoase. Am avut una si la Padova, o ingrijitoare care a infectat intreaga familie.

Si daca persoanele contaminate nu sunt identificate imediat, Italia risca sa piarda toata munca depusa in perioada de lockdown. In acest moment, probabilitatea de infectare in Italia, in special in unele regiuni, este destul de mica. Personal, evit adunarile, dar merg la restaurant, am incetat sa port masca FFP2 si am trecut la cea chirurgicala. Si intr-o zi sper sa reusesc sa scap complet de ea”, scrie Il Messaggero.

Publicitate

“Nu ne putem astepta ca SARS-CoV-2 sa dispara precum SARS, intr-o vara, pentru ca exista milioane de oameni infectati pe toate cele cinci continente”, a declarat Crisanti in “Il Fatto Quotidiano”, spunand ca “doar a devenit mai putin probabil sa ne infectam in Italia in acest moment precis, datorita efectului pozitiv al blocajului, al mastilor si al distantarii sociale, dar si a caldurii uscate. Dar toamna noastra va fi cum este acum in abatoarele germane, unde virusul aduce daune serioase. Sa ne foloseasca drept lectie, deoarece asta se poate intampla si la noi la toamna si la iarna”.

Articolul continuă după reclame

Despre incarcarea virala scazuta a COVID-19 gasita in testele rezultate pozitive, virusologul spune ca “aceste rezultate sunt obtinute prin evaluarea capacitatii virusului de a infecta celulele in vitro, un sistem artificial care nu reproduce in mod necesar capacitatea infectioasa la om. In plus, pacientii cu incarcaturi virale mici au fost, de asemenea, prezenti in faza acuta a epidemiei”.

Citeste si articolul :   Se schimba regulile. Obligatoriu pentru turistii care trec prin vama Kulata

Despre mutatia ipotetica a virusului intr-o forma mai putin agresiva, microbiologul spune ca “virusul este o multitudine. Ar fi mai bine sa spunem virusuri. Chiar daca unul a suferit o mutatie in sensul unei minore infectivitati sau virulente, aceasta nu inseamna ca este asa peste tot si ca portiunea pe care am identificat-o este tulpina dominanta.

Nu pot folosi un singur virus pentru a trage concluzii generale”. “Lombardia este o mare necunoscuta pentru mine si renunt sa ma exprim, deoarece nu stiu care sunt cifrele reale, nu stiu pe cine testeaza si dupa ce criterii. Dar sunt ingrijorat ca aceste infectii la un moment dat ar putea reporni epidemia”, a mai spus Crisanti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.