Adevarul despre cresterea pensiilor. Fost presedinte: „Niste lasi, care nu-si asuma sa spuna adevarul poporului”

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, face acuzatii grave la adresa premierului Florin Citu. Basescu spune ca premierul a mintit.

Traian Basescu, a vorbit la Romania TV despre bugetul propus de Executiv. Fostul presedinte il contrazice pe premier. Florin Citu a declarat ca majorarea punctului de pensie anual a fost o idee din campania electorala, dar nu se regaseste in programul de guvernare votat de Parlament.

Publicitate

Pe de alta parte, Basescu a citat din program de guvernare, spunand chiar si pagina unde se vorbeste despre cresterea pensiilor.

„Niste lasi, care nu-si asuma sa spuna adevarul poporului, nu pot sa spuna „nu am bani, nu pot sa fac indexarea”. Cand le convine fac comparatia cu alocarile bugetare din 2020, apoi cu cele din 2019, o dau cum le convine. M-am uitat la premier, care am crezut ca e un tehnocrat, dar este un propagandist.

Publicitate

Ii citez clar din programul de guvernare votat de Parlament, asta nu mai e gluma. Asta are putere de lege. Gasim asa, la pagina 155 a programului de guvernare: „sustine aplicarea generala a principiului contributivitatii si va continua sa majoreze anual punctul de pensie, pentru a acoperi 100% inflatia si minim 50% din rata cresterii salariului mediu brut pe economie.

Citeste si articolul :   In ce conditii se pot suspenda cursurile cu prezenta fizica la o scoala

Asta inseamna 2,1 % inflatia si cresterea a fost de 8,2%. Deci pensiile trebuiau crescute de la 1 ianuarie cu 6,8%. Guvernarea asta nu are ca rezultat decat discreditarea guvernului si revolta populatiei.

Scandalurile sunt normale in momentul de fata, pentru ca suntem in niste contradictii formidabile in raport cu programul de guvernare. Toata lumea se da cu capul de pereti cu sanatatea, ori la Sanatate vedem o reducere cu 11,1% a bugetului Sanatatii.

La Ministerul Sanatatii anul trecut bugeul a fost de 19,7 miliarde, iar anul acesta este de 17,5 miliarde. Asta inseamna ca acea prioritate declarata este o minciuna. Presedintele iese si ne spune cum e prioritara educatia, ori bugetul este de 2,78%. In anul 2010, cand eu am avut curaj si am spus masurile pe care le iau in plina criza, dar in acea criza am avut 3,3%, iar in 2011, an de redresare bugetul Educatiei a fost 4,1%.”, a declarat fostu presedinte Traian Basescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.