Ministerul Sanatatii din Israel recomanda vaccinarea unor copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani impotriva COVID-19

Ministerul Sanatatii din Israel intentioneaza sa permita vaccinarea tinerilor cu factori de risc, in ciuda lipsei de date privind efectele secundare, scrie noutati.info.

Ministerul Sanatatii a recomandat joi vaccinarea unor adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12-15 ani impotriva COVID-19 daca sufera de factori de risc specifici.

Anuntul a venit in ciuda recomandarii globale impotriva inocularii oricui are varsta sub 16 ani din cauza lipsei de studii clinice pe acest segment de populatie, a raportat Channel 13.

Lista afectiunilor medicale care permit vaccinarea include obezitate morbida, insuficienta renala, boli pulmonare cronice si insuficienta cardiaca, se arata in raport.

Publicitate

Acesta a adaugat ca ca fiecare persoana trebuie sa obtina aprobarea unui medic in conformitate cu starea lor de sanatate si vaccinarea trebuie aprobata de Ministerul Sanatatii. Parintii copiilor vor lua decizia finala cu privire la vaccinari, se arata in raport, scrie Times of Israel.

Ministerul Sanatatii a transmis un comunicat prin care se mentioneaza ca efectele secundare ar trebui monitorizate indeaproape din cauza lipsei de date privind vaccinurile pentru aceasta grupa de varsta.

Citeste si articolul :   Bill Gates s-a vaccinat: „Ma simt minunat”

Citeste mai multe pe noutati.info.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.