Nu le mai arunca. Marcarea rapida a terenului pentru semanat cu ajutorul cofragelor de la oua. Morcovii, ceapa, ridichiile vor rasari intr-o saptamana!

Multi oameni arunca cofragele de la oua. Daca ai gradina si cultivi legume, nu le mai arunca. In radurile de mai jos poti citi cum sa folosesti cofragele de oua pentru a-ti usura munca.

Acest mic lucru valoros poate fi folosit in gradina.

Va impartasim un truc simplu folosit de gradinarii ingeniosi. Pentru a pastra ordinea in rasaduri si pentru a rasari mai repede ridichiile, usturoiul, morcovii sau, de exemplu, ceapa, folositi sfatul nostru.

Semanarea semintelor in pamant

Pregatirea paturilor pentru insamantare este o sarcina responsabila, deoarece germinarea semintelor depinde de calitatea muncii efectuate.

Publicitate

Cand solul pentru semanat este gata, este timpul sa faceti gauri pentru viitoarele seminte. Si ce incantare poate fi mai mare pentru un gradinar, dacat sa poata economisi timp si sa faca o duzina de gauri dintr-o singura apsare. Cofragele folosite pentru oua vor functiona de minune.

Totul ingenios si simplu!

Pentru a nu pierde mult timp facand gauri pentru insamantare, luati un cofrag de carton, aplicati-l cu umflatura la sol si apasati astfel incat canelurile sa ramana in sol. Repeti acest truc, pe toata lungimea lotului de pamant.

Citeste si articolul :   10 plante care atrag iubirea

Nu mai ramane decat sa plantati semintele si sa asteptati primele plante! Si daca lipiti un cofrag de la oua pe un capac vechi al sertarului cu maner pe spate, atunci pregatirea rasadurilor de primavara se va transforma intr-o placere.

Dar acest lucru este departe de a fi singura modalitate de a folosi cofragele de la oua! Va aducem la cunostinta o alta utilizare geniala.

A doua viata a cofragelor de la oua

Recipient pentru rasaduri

Cofragul de la oua este recipientul perfect pentru rasaduri! In primul rand, astfel de recipiente ocupa putin spatiu si pot fi asezate cu usurinta pe pervazul ferestrei, iar in al doilea rand, in timpul transplantului dintr-un astfel de recipient, este redusa probabilitatea de a deteriora radacinile plantei si de a intarzia cresterea lor inca cateva saptamani.

Unii gradinari transplanteaza plante in sol direct cu cofragul. Dupa un timp, cartonul va incepe sa se descompuna, fertilizand astfel solul. Si cel mai important – nu vor creste buruieni in jurul plantelor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.