Margarina, dulciuri si inca 5 alimente care accelereaza imbatranirea

Alimentatia noastra, dupa cum s-a dovedit, este, de asemenea, un factor care are un impact asupra ratei de imbatranire a corpului nostru. Eliminand aceste alimente din meniu, pielea ta va arata mai sanatoasa si starea ta generala se va imbunatati.

Margarina

Eliminati urgent aceasta mancare grasa trans nesanatoasa! Creste riscul de boli cronice de multe ori, ducand adesea la cancer.

Margarina este un produs gras cu emulsie cu o fractie de masa grasa de cel putin 20%, consta din uleiuri vegetale nemodificate si modificate cu sau fara grasimi animale.  Poate contine, de asemenea, grasime de la pesti si mamifere marine, lapte (sau produse reziduale), apa si aditivi alimentari. Grasimile de acest tip perturba echilibrul apei din corp. Deshidratarea continua poate duce la multe riduri si la imbatranirea prematura a organelor interne.

Produse congelate

In ritmul vietii moderne, nu exista timp pentru gatit? Este atat de usor sa scoateti un preparat gata din congelator si sa il incalziti in cuptorul cu microunde. Dar nu economisiti pe propria sanatate. Semifabricatele contin prea multe grasimi si carbohidrati, precum si sare. Mancarea nu este dietetica + riscati sa dobanditi colesterol „rau”, iar o cantitate excesiva de sare duce la edem si  deteriorarea pielii.

Energizante

Nu ai suficienta energie, incearca sa gasesti mai mult timp sa dormi!

Absorbtia cofeinei creste dramatic odata cu bauturile energizante, ceea ce poate duce la hiperstimularea tractului digestiv, greata, varsaturi, diaree si dureri abdominale. Cafeina poate provoca boli de reflux gastroesofagian, arsuri la stomac si esofagita; de asemenea, constrictioneaza vasele de sange si duce la cresterea stresului asupra inimii. Are un efect negativ asupra smaltului dintilor. Are un efect diuretic care va poate deshidrata corpul.

Articolul continuă după reclame

Aceasta bautura contine, de asemenea, prea mult zahar, sodiu si acid. Ei bine, cofeina este naturala. Nu va lasati purtati cu bauturi energizante daca nu doriti sa imbatraniti cu zece ani mai devreme.

Dulciuri

Zaharul este inamicul numarul unu daca vrem sa imbatranim prematur. Cantitati mari de glucoza consumate sunt conditii ideale pentru declansarea bolilor cronice.

Consumul de cantitati mari din acesta creste riscul de diabet. Gandeste-te – chiar si celulele canceroase se hranesc cu zahar. Nu va mariti vizitele la dentist.

Citeste si articolul :   5 alimente care cresc colesterolul rau

Alimente cu indice glicemic ridicat

Painea, pastele si multe alte produse din faina alba contin carbohidrati  al carui consum provoaca o crestere accentuata a  nivelului de zahar din sange. Modificarile zaharului din sange duc la deteriorarea pielii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca administrarea unor doze mari de zahar duce la imbatranirea mai timpurie.

Alcool

Un pahar de vin rosu de calitate o data pe saptamana nu va strica, dar nu uitati masura. Dar consumul prea frecvent de alcool – care contine mult zahar – poate duce la modificari radicale in organism, cum ar fi deficit de vitamina A, care este responsabila pentru regenerarea celulara.

Carnati si alte produse din carne

Pentru a stabiliza produsele din carne, nitratii sunt adaugati la carnati, care cresc semnificativ riscul de cancer, potrivit cercetarilor recente din acest domeniu. Odata ajunse in organism, aceste substante chimice sunt transformate in radicali liberi, provocand oxidarea celulelor. Exista, de asemenea, modificari ale ADN-ului lor care au un efect daunator asupra pielii fetei.

Citeste si articolul :   Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizeaza: "Va sfatuiesc sa renuntati la acele combinatii"

Completati meniul cu carne de calitate (desi in cantitati mai mici) si produse proteice pe baza de plante, care sunt disponibile in cantitati suficiente in magazinele alimentare.

Publicitate

Autor