Ciupercile Champignon, galbiori, ciuperci pleurotus – uite de ce ar trebui sa le consumam cat mai des

Ciupercile contin substante nutritive precum fibrele satisfacatoare, vitaminele B, care sunt  esențiale pentru sanatate. De asemenea, ele sunt sarace in calorii.

Champignons, chanterelles, ciuperci regale, ciuperci stridii, shiitake, portobello, bovist, Egerling – lista ciupercilor este lunga si variata. La fel este cu continutul lor nutritional. Ciupercile sunt adevarate superalimente care ofera corpului nostru vitamine, minerale, proteine ​​si fibre importante.

Ciuperci sunt adevarate super-alimente

Stiati ca ciupercile nu fac parte din flora sau fauna? De fapt, ele isi formeaza propriul taram. Interesant este ca furnizeaza atat substante nutritive care se gasesc in lumea plantelor, cum ar fi fibrele, cat si cele care se gasesc in principal in alimentele de origine animala, cum ar fi anumite vitamine B.

Publicitate

Ciupercile contin un profil general de nutrienti, care este benefic pentru sanatate. Printre altele, acestea ne ofera vitaminele B2, B3, B5 si B7, acidul folic si vitaminele E si K. Shiitake contine chiar si vitamina B12 extrem de importanta, care se gaseste aproape exclusiv in alimentele de origine animala. In plus, exista minerale precum potasiu, fosfor, fier, zinc si seleniu, precum si fibre dietetice, care au efect de satietate si sunt benefice pentru digestie.

Citeste si articolul :   12 alimente bogate in magneziu care va pot reduce riscul de anxietate, depresie si atacuri de cord

Ciupercile sunt si ele bogate in protein

Ele sunt adesea folosite ca alternativa la carne si sunt acum parte sau chiar ingredientul principal al inlocuitorilor carnii. Cu toate acestea, ciupercile sunt sarace in calorii si grăsimi, ceea ce le face sa mentina o silueta supla.

Ciupercile sunt bune pentru sanatate si greutate corporala

Datorită continutului lor nutritional, ciupercile sunt vazute ca o parte valoroasa a unei diete sanatoase. Un studiu publicat recent arata chiar ca consumul regulat de ciuperci poate creste aportul de nutrienti al organismului. Ciupercile iradiate cu lumina UV au furnizat chiar vitamina D, care este importanta pentru oase si sistemul imunitar si pe care, in mod normal, o asimilam in principal din lumina soarelui.

Un alt studiu a aratat ca participantii care au inlocuit carnea rosie cu ciuperci timp de peste un an au pierdut mai multa greutate si grasime corporala decat participantii care au urmat dieta standard cu carne rosie.

Citeste si articolul :   Medic roman:" Drumul catre limanul pandemic este unul singur. Si nu presupune disparitia virusului."

Ciupercile in nutritie si in bucatarie

Nu numai factorul de sanatate vorbeste despre mai multe ciuperci in dieta, ci si posibilitatile lor de aplicare versatile in bucatarie. Fie ca garnitura, in sos sau supa, ca umplutura sau inlocuitor al carnii, ciupercile nu sunt doar superalimente, ci si super ingrediente.

Astfel, este esential sa includeti ciupercile in meniul dumeavoastra mai des

Ciupercile sunt incredibil de bogate in substante nutritive si astfel ne ajuta sa ne alimentam corpul cu vitamine, minerale, proteine ​​si fibre importante. Deoarece sunt sarace in calorii si grasimi si atat de versatile in pregatire, nu ar trebui sa fie prea dificil sa le incorporezi in dieta in mod regulat.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.