Se cere amanarea deschiderii scolilor

Consiliul Elevilor solicita ca prima saptamana de scoala din al doilea semestru sa se desfasoare exclusiv online, pentru a le oferi scolilor timpul necesar pregatirilor, iar din a doua saptamana sa se aplice scenariile anuntate de Ministerul Educatiei.

„Consiliul Elevilor saluta masura descentralizarii deciziei privind redeschiderea scolilor, insa trage un semnal de alarma cu privire la normele in baza carora se vor lua aceste decizii. Pana la acest moment nu a fost publicat ordinul comun al ministrului educatiei si ministrului sanatatii privind masurile de siguranta din scoli. Acest aspect se traduce in faptul ca scolile vor avea, in cel mai bun caz, doar 3 zile la dispozitie pentru a se pregati de inceperea cursurilor in format fizic, dupa 3 luni de scoala online”, scrie in comunicatul de presa transmis de Consiliul National al Elevilor.

Reprezentantii elevilor spun ca trei zile reprezinta o „perioada nepermis de scurta, care nu le ofera scolilor timpul necesar pentru a derula toate pregatirile, atat din punct de vedere birocratic (ajustarea orarului, in functie de elevii si cadrele didactice care vor participa la cursuri de acasa, aprobarea hotararilor CJSU/CMBSU de functionare a scolilor, dupa caz etc.), cat si din punct de vedere sanitar (igienizarea scolilor si dotarea acestora cu materiale sanitare).

Citeste si articolul :   12.423 de scoli in scenariu verde, 4.915 in scenariu galben si 263 in scenariu rosu

„Din acest motiv, Consiliul National al Elevilor solicita ca prima saptamana de scoala din al doilea semestru sa se desfasoare in format exclusiv online, pentru a la oferi unitatilor de invatamant timpul necesar pregatirilor, urmand ca din a doua saptamana sa se aplice scenariile prezentare de catre presedintele Romaniei.

Publicitate

Am purtat mai multe discutii cu directori din intreaga tara, care ne-au transmis ca nu vor sa actioneze pana cand nu primesc indicatii clare din partea autoritatilor. A deschide scolile fara toate pregatirile necesare inseamna sa pui in pericol milioane de elevi. Facem apel la autoritati sa ia decizia rationala si responsabila, de a organiza prima saptamana de scoala din al doilea semestru in regim online, pentru a le permite scolilor sa se pregateasca pentru cea de-a doua saptamana”, a declarat Rares Voicu, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.