Cine este al 8-lea pacient care a decedat dupa ce a fost prins in iadul de la Institutul „Matei Bals”

Bilantul tragediei creste. Al optulea deces dupa incendiul de la Institutul „Matei Bals” a fost confirmat oficial de Ministerul Sanatatii. Este vorba de un barbat de 87 de ani, cu o forma severa de infectie cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sanatatii a transmis, luni, ca a primit de la conducerea Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals”, confirmarea unui nou deces in randul pacientilor care primesc asistenta medicala in cadrul acestei institutii.

„Pacientul este un barbat in varsta de 87 ani, care a fost internat in pavilionul V al unitatii sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o forma severa de infectie cu SARS Cov-2 si prezenta multiple comorbiditati”, anunta Ministerul Sanatatii.

Publicitate

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului.

La INML au mai ramas de identificat doua dintre victimele incendiului, ale caror trupuri au fost carbonizate.

Publicitate

Incendiul de la „Matei Bals” a izbucnit vineri, in jurul orei 5:00, la parterul unui pavilion, unde erau internati bolnavi cu COVID-19. Trei pacienti au murit carbonizati si o a patra victima a decedat dupa ce manevrele de resuscitare au esuat. Ulterior, intr-o baie a fost gasita o alta persoana decedata iar sambata a decedat un barbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar. Duminica, a decedat o femeie de 67 de ani, care era internata la un etaj superior al pavilionului unde a izbucnit incendiul si a fost transferata intr-o sectie ATI a acestei unitati sanitare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.