Norvegia isi inchide granitele: “Frontiera va fi inchisa oricui nu locuieste in Norvegia”

Norvegia isi va inchide frontierele pentru toti vizitatorii, cu exceptia celor esentiali, vineri de la miezul noptii, a declarat miercuri primul ministru, Erna Solberg , inasprind unele dintre cele mai dure restrictii de calatorie din Europa.

“In practica, frontiera va fi inchisa oricui nu locuieste in Norvegia”, a declarat Solberg intr-o conferinta de presa, potrivit The Guardian.

Exceptii se vor aplica pentru pentru lucratorii din domeniul sanatatii din unele tari. Solberg a spus ca acest lucru ar insemna ca majoritatea lucratorilor migranti nu vor putea intra in tara.

Ea a adaugat ca infectiile sunt in scadere si ca masurile implementate functioneaza bine pentru a limita virusul, inclusiv noile variante din strainatate, cum ar fi cea identificata pentru prima data in Marea Britanie .

Publicitate

Publicitate

Solberg a declarat ca noile masuri vor fi reevaluate in doua saptamani.

„Ceea ce vedem este ca virusul s-a raspandit semnificativ in multe tari care nu monitorizeaza amploarea mutatiilor in acelasi mod ca Norvegia, Danemarca si Marea Britanie”, a spus Solberg despre motivele pentru care au fost introduse ultimele masuri.

Citeste si articolul :   Inca o tara din UE isi inchide granitele pentru romani

Printre masurile introduse pe 23 ianuarie, magazinele neesentiale din Oslo si din imprejurimi sunt in prezent inchise pentru prima data in pandemie.

Cu toate acestea, Norvegia inregistreaza o scadere nivelului de infectii cu coronavirus, a spus Solberg.

Norvegia are una dintre cele mai scazute rate de noi infectii din Europa la 100.000 de locuitori, potrivit Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor.

In timp ce marinarilor de pe navele comerciale li se mai permite sa calatoreasca, Asociatia Norvegiana a Armatorilor (NSA) a pus la indoiala planul primului ministru.

“Acest lucru va fi foarte provocator”, a spus directorul executiv al ANS, Harald Solberg.

„Avem nevoie de decizii rapide si de imbunatatiri ale compensatiilor pentru toti cei care acum se vor confrunta cu consecintele”, a spus el.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.