Inca 3 cazuri de infectare cu noua tulpina COVID-19 din Marea Britanie au fost confirmate in Romania

Inca 3 cazuri de infectare cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie au fost confirmate in Romania. Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, doua dintre testele pozitive se adauga din partea focarului de la scoala din Capitala, iar cel de-al treilea test vine din partea unei persoane tinere, care nu aparitine acestui focar.

„2 teste pozitive apartin focarului din scoala, un test pozitiv este nou la o persoana care nu apartine acelui focar, este o persoana tanara. Am luat legatura cu dansa, stare generala buna, carantinata la domiciliu alaturi de prieten de asemenea pozitiv”, a declarat Andreea Moldovan.

Pana in prezent nu se stie daca cele trei persoane infectate au calatorit in alte tari.

Ieri a fost depistat inca un caz de infectare cu tulpina britanica de coronavirus, informeaza Ministerul Sanatatii. Este vorba despre un barbat in varsta de 69 ani, pensionar din Constanta.

Ministerul Sanatatii anunta al cincilea caz in Romania

Barbatul, in varsta de 69 de ani, nu a calatorit in strainatate in ultima perioada. Potrivit datelor anuntate de Ministerul Sanatatii, acesta a inceput sa aiba simptome specifice pentru COVID-19, la finalul anului trecut, 28 decembrie, iar pe 2 ianuarie a fost testat pozitiv. Prima data a fost spitalizat la Constanta, dupa care a fost transferat in Bucuresti.

Citeste si articolul :   Britanicii vor sa introduca vitamina D in alimentele de baza pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV

”Inca un caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpina B.1.1.7, a fost depistat la un barbat in varsta de 69 ani, pensionar din Constanta.

Barbatul a inceput sa aiba simptome de boala in data de 28 decembrie 2020, iar in 2 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al carui rezultat a fost pozitiv. In perioada 4 ianuarie – 6 ianuarie 2021 a fost internat in Constanta, dupa care, in data de 7 ianuarie 2021 ajunge intr-o unitate medicala din Bucuresti cu stare generala afectata. In data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recolteaza o proba pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridica suspiciunea infectiei cu tulpina B.1.1.7, se face secventierea cu confirmare astazi, 26.01. Pacientul nu a calatorit in Marea Britanie si nici nu a venit in contact cu persoane infectate cu noua varianta de coronavirus”, se mentioneaza in comunicatul transmis de Ministerul Sanatatii.

Autor