Inca un caz de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmat in Romania

Un alt caz de infectare cu tulpina britanica de coronavirus a fost depistat in Romania, informeaza Ministerul Sanatatii. Este vorba despre un barbat in varsta de 69 ani, pensionar din Constanta.

Ministerul Sanatatiii anunta al cincilea caz in Romania

Barbatul, in varsta de 69 de ani,  nu a calatorit in strainatate in ultima perioada. Potrivit datelor anuntate de Ministerul Sanatatii, acesta a inceput sa aiba simptome specifice pentru COVID-19, la finalul anului trecut, 28 decembrie, iar pe 2 ianuarie a fost testat pozitiv. Prima data a fost spitalizat la Constanta, dupa care a fost transferat in Bucuresti.

Publicitate

”Inca un caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpina B.1.1.7, a fost depistat la un barbat in varsta de 69 ani, pensionar din Constanta.

Barbatul a inceput sa aiba simptome de boala in data de 28 decembrie 2020, iar in 2 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al carui rezultat a fost pozitiv. In perioada 4 ianuarie – 6 ianuarie 2021 a fost internat in Constanta, dupa care, in data de 7 ianuarie 2021 ajunge intr-o unitate medicala din Bucuresti cu stare generala afectata. In data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recolteaza o proba pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridica suspiciunea infectiei cu tulpina B.1.1.7, se face secventierea cu confirmare astazi, 26.01. Pacientul nu a calatorit in Marea Britanie si nici nu a venit in contact cu persoane infectate cu noua varianta de coronavirus”, se mentioneaza in comunicatul transmis de Ministerul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.