Reguli stricte dupa ce elevii vor incepe cursurile scolare fizic

Scolile din Romania vor avea reguli stricte dupa ce elevii vor incepe cursurile scolare fata in fata. Masurile vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrilor Sanatatii si Educatiei.

Hotararea va fi luata dupa ce Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va decide deschiderea a scolilor, a transmis vineri ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Cum vor sta elevii in banci cand se redeschid scolile. Cand vor fi stabilite regulile de distantare

Scolile ar trebui sa se deschida fizic in 8 februarie, iar Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) va lua decizia finala pe data de 2 februarie.

„Regulile de distantare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sanatatii si ministrului Educatiei, ordin care va fi promovat de indata dupa ce va fi luata decizia de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, in urma analizei din data de 2 februarie.

Incercam sa promovam acest ordin impreuna cu Ministerul Sanatatii cat mai repede cu putinta, daca se poate chiar imediat dupa decizia din data de 2 februarie, pentru ca scolile sa fie pregatite pentru respectarea acestor masuri. (…) Sa vedem, impreuna cu Ministerul Sanatatii si cu INSP, care sunt masurile acceptabile pentru asigurarea protectiei sanitare in scoli pentru elevi si profesori.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta, avertizeaza: Nu faceti asta in sectia de vot

Aceste masuri vor fi cuprinse intr-o maniera cat mai explicita in ordinul de ministru comun Educatie-Sanatate care va fi elaborat, daca nu in data de 2 februarie, in data de 3 februarie sunt sigur ca el va putea fi elaborat.

Scolile din Romania au fost deja anuntate. S-a cerut o raportare cu cadenta saptamanala, in fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igiena, de masti si toate celelalte elemente care asigura respectarea regulilor. (…)

Ministerul Educatiei verifica regulat existenta (…) stocurilor de materiale in toate scolile din Romania. Vorbim de 7.203 unitati de invatamant, care au la randul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de scoli, din care cu personalitate juridica 7.203”, a spus Cimpeanu intr-o conferinta online, potrivit Agerpres.

Autor