Remedii naturale pentru pneumonie

Eficacitatea plantelor medicinale in procedurile de restaurare a sistemului respirator a fost dovedita de medicina.

Oricat de inofensive ar parea plantele medicinale, ele sunt si medicamente.

Prin urmare, inainte de a incepe sa le luati pe cont propriu, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra. El va selecta ierburile care sunt eficiente pentru o anumita boala, doza corecta si va prescrie un curs de tratament.

Multe persoane, in special persoanele in varsta, sufera de mai multe boli, inclusiv de cele cronice. Este important sa se ia in considerare contraindicatiile si posibilele efecte secundare.

Publicitate

Contraindicatii pentru tratamentul pe baza de plante: in timpul sarcinii si alaptarii; o scadere brusca a imunitatii dintr-un motiv necunoscut; daca exista antecedente de afectiuni convulsive, neoplasme maligne; cu tuberculoza activa; cu unele patologii genetice (aveti nevoie de consultatia medicului).

Principalele efecte medicinale ale plantelor in tratamentul bolilor respiratorii.

-expectorant, adica ajuta la reducerea si eliminarea flegmei;

-calmeaza membranele mucoase iritate ale nazofaringelui si ale tractului respirator;

-relaxati muschii cailor respiratorii superioare si astfel suprimati accesul la tuse;

-scaderea secretiei de histamina, care are un efect calmant asupra membranei mucoase a sistemului respirator;

-lupta impotriva microorganismelor daunatoare care pot provoca inflamatii in tractul respirator superior;

-Sunt o sursa de antioxidanti si ajuta la reducerea efectelor stresului oxidativ daunator.

Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce are proprietati antiinflamatorii si analgezice, deci amelioreaza rapid inflamatia cailor respiratorii si a gatului. De asemenea, imbunatateste alimentarea cu oxigen a celulelor din corp si inmoaie membranele celulare care acopera gatul si plamanii.

Citeste si articolul :   Cele mai bune 11 alimente si plante pentru curatarea rinichilor

Aceasta radacina medicinala are un puternic efect expectorant si antibacterian, ajuta la indepartarea excesului de mucus, curata orice membrana mucoasa inflamata, usureaza respiratia si elimina congestia acestor organe.

Radacina de lemn dulce contine antioxidanti care elimina procesele oxidative din plamani, ceea ce reprezinta o excelenta prevenire a cancerului. Contine saponine care indeparteaza flegma si faciliteaza excretia acesteia din corp.

Unii dintre compusii sai au proprietati antibacteriene si antivirale, adica unele sunt chiar capabile sa previna formarea celulelor canceroase pulmonare. Aceasta planta a fost utilizata din cele mai vechi timpuri in medicina chineza si este populara in intreaga lume astazi.

Radacina Osha (radacina de urs)

Radacina Osha este unul dintre cele mai bune remedii pentru boli datorita continutului de camfor din ea. Acest lucru ajuta la cresterea circulatiei sangelui in plamani, favorizeaza respiratia profunda.

Aceasta planta calmeaza caile respiratorii pentru racelile sezoniere.

Cimbru

Aceasta planta este un remediu puternic pentru combaterea acumularii de mucus in nas datorita uleiurilor sale esentiale, care au proprietati antifungice, antibiotice si antiseptice. Este un puternic agent antibacterian si antiseptic. Uleiul esential de cimbru este utilizat pe scara larga in solutiile de dezinfectare a mainilor inainte de operatie.

Citeste si articolul :   Rodia stimuleaza sanatatea inimii

Chiar si o solutie diluata de 1000 de ori distruge stafilococul auriu. Ceaiul de cimbru ajuta la scaderea bacteriilor si a virusilor, indiferent de cauza infectiei. Cimbrul a fost folosit de mult timp pentru tratarea infectiilor respiratorii si a infectiilor bacteriene, cum ar fi pneumonia.

Lobelia

Lobelia este unul dintre cele mai valoroase medicamente, ale caror extracte au un efect pozitiv asupra celulelor tumorale multirezistente. Lobelina, unul dintre ingredientele sale principale, slabeste mucusul, amelioreaza congestia, relaxeaza caile respiratorii si faciliteaza respiratia usoara.

Datorita proprietatilor sale linistitoare si capacitatii sale de a relaxa muschii netezi, aceasta planta este adesea utilizata in medicamente pentru raceli si tuse.

Lobelia are un efect stimulator asupra glandelor suprarenale, activand astfel productia de adrenalina.

Eucalipt

Mirosul racoritor al frunzelor acestui urias (poate avea o inaltime de pana la 100 m) calmeaza gatul iritat si ajuta la mentinerea sanatatii respiratorii corespunzatoare.

Se gaseste frecvent in siropurile de tuse datorita continutului sau de cineol, un compus care combate congestia si actioneaza ca expectorant, amelioreaza tusea si calmeaza pasajele nazale iritate.

Are un efect expectorant, antitusiv, dezinfectant si sedativ. In plus, datorita continutului de antioxidanti, eucaliptul stimuleaza sistemul imunitar in diferite boli virale respiratorii.

Frunze de patlagina

Frunzele de patlagina au fost folosite de mult timp pentru a calma membranele mucoase iritate si a ameliora tusea iritanta.

Citeste si articolul :   5 beneficii ale ceaiului de turmeric si cum sa-l prepari

Majoritatea compusilor sai prezinta proprietati antimicrobiene, antibacteriene, antitoxice si antiinflamatorii. Dovedit stiintific ca actioneaza impotriva racelilor, tusei si a tuturor formelor de infectii pulmonare.

Elimina eficient iritarea membranelor mucoase ale gatului, are un efect antiinflamator si actioneaza ca un antibiotic. Frunzele de patlagina au o tarie speciala – un decoct sau un sirop pe baza lor poate ameliora tusea uscata din cauza secretiei crescute de flegma in plamani.

Menta

Menta contine mentol, un compus care relaxeaza muschii netezi ai cailor respiratorii si faciliteaza respiratia. Menta uscata contine mentol, acetat de mentil, mentofuran , in timp ce uleiul de menta este compus din compusi precum lamaie, cariofilen si pinen.

Menta actioneaza ca un decongestionant uimitor, care este extrem de eficient la descompunerea congestiei. In plus, menta s-a dovedit a fi un antioxidant care lupta impotriva microorganismelor patogene.

Salvie

Uleiurile sale esentiale sunt responsabile pentru majoritatea beneficiilor sale, ameliorand durerile de gat , tratand afectiunile pulmonare si ameliorand problemele sinusurilor.

Uleiurile esentiale de salvie contin terpene, tuiona,camfor.

Aceasta planta este utila in special fumatorilor, deoarece amelioreaza iritarea mucoasei pulmonare.

Salvia are un efect antibacterian si purificator, elimina toxinele si acumularile si usureaza respiratia.

Publicitate

Autor