Bitcoin va disparea de pe piata criptomonedelor, conform criticului Anatoly Aksakov

Anatoly Aksakov, membru al Dumei de Stat din Rusia, si-a reiterat pozitia negativa fata de Bitcoin ( BTC ) la scurt timp dupa ce criptomoneda a atins suma de 40.000 de dolari pe 14 ianuarie.

Intr-un interviu acordat agentiei locale de stiri TASS, Aksakov a sustinut ca Bitcoin nu este sustinut de nimic si, astfel, balonul Bitcoin este gata sa explodeze mai devreme sau mai tarziu:

„Bitcoin nu este sustinut de nimic ca o criptomoneda. Aceasta este o moneda privata, iar valoarea sa se bazeaza pe increderea sistemului de date aferent. In acest context, Bitcoin ofera o baza pentru un balon pe piata criptografica si cred ca balonul o sa explodeze mai devreme sau mai tarziu. ”

Aksakov a cerut, de asemenea, reglementari stricte privind Bitcoin, sugerand ca jurisdictiile globale ar trebui sa-l interzica ca metoda de plata. Rusia a interzis deja platile cu criptografie incepand cu 1 ianuarie 2021.

Publicitate

Aksakov a declarat: „Este necesar sa se taie toate canalele de utilizare a Bitcoin pentru a finanta traficul de droguri, operatiuni teroriste, spalare de bani, scheme de coruptie si asa mai departe.”

Aksakov a mai mentionat ca Bitcoin este „mama blockchain-ului”. „Tehnologia Blockchain exista de multa vreme, dar datorita Bitcoin a devenit populara si este acum utilizata pe scara larga”, a spus el.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta, anunt despre deschiderea scolilor: Exista tot felul de variante

Aksakov nu este singurul care sustine ca Bitcoin este un balon. Michael Hartnett, strateg si sef al investitiilor la Bank of America Securities, a sustinut ca Bitcoin arata ca „mama tuturor bulelor” la inceputul lunii ianuarie 2021.

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, Aksakov a aparut ca unul dintre cei mai mari critici Bitcoin in 2020. El este increzator ca Bitcoin „nu are viitor” si ca platile criptografice ar distruge sistemul financiar global.

In urma raliului masiv al Bitcoin, care si-a condus pretul pana la 42.000 de dolari in ianuarie, o serie de autoritati globale si-au exprimat criticile fata de cea mai mare criptomoneda din lume. Presedintele Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde, a sustinut pe 13 ianuarie ca Bitcoin este un „activ extrem de speculativ” si o „afacere amuzanta” care contribuie la spalarea banilor.

Publicitate

Autor