Milioane de utilizatori au descarcat aplicatia si au incetat sa mai foloseasca WhatsApp

Milioane de persoane au trecut la Telegram in numai 72 de ore, potrivit informatiilor oferite de fondatorul aplicatiei. Omul de afaceri a transmis un mesaj de multumire celor care s-au decis sa foloseasca aceasta aplicatie.

„In prima saptamana a lunii ianuarie, Telegram a depasit 500 de milioane de utilizatori lunari activi. Dupa aceea a continuat sa creasca: 25 de milioane de utilizatori noi s-au alaturat Telegram in ultimele 72 de ore. Acesti utilizatori noi vin de pe tot globul – 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latina iar 8% din Orientul Mijlociu si Africa de Nord”, a transmis Pavel Valerievich Durov, fondatorul Telegram.

Ce inseamna acest lucru

„Aceasta este o crestere semnificativa comparativ cu anul trecut, cand veneau 1,5 milioane de utilizatori noi in fiecare zi. Am mai avut cresteri bruste ale descarcarilor inainte, pe parcursul istoriei noastre de 7 ani in care am protejat intimitatea utilizatorilor. Situatia este diferita de aceasta data.

Oamenii nu mai vor sa-si dea intimitatea pentru servicii gratuite. Nu mai vor sa fie tinuti ostatici de catre monopolurile tehnologice care par sa creada ca pot face orice cat timp aplicatiile lor au o masa critica de utilizatori.

Cu jumatate de miliarde de utilizatori activi si o crestere accelerata, Telegram a devenit cel mai mare refugiu pentru cei care cauta o platforma de comunicare dedicata intimitatii si securitatii. Tratam aceasta responsabilitate foarte serios. Nu va vom dezamagi.

Articolul continuă după reclame

Cei dintre voi care au folosit Telegram in ultimii ani stiu ca am fost consistenti in protejarea datelor private si in imbunatatirea aplicatiilor noastre. Pentru cei dintre voi care tocmai s-au alaturat sau se intreaba caror valori se dedica Telegram, as vrea sa citez postarea mea din 2018:

Voi – utilizatorii nostri – ati fost si veti fi mereu singura noastra prioritate. Spre deosebire de celelalte aplicatii populare, Telegram nu are actionari sau agentii de publicitate la care sa raporteze. Nu facem targuri cu marketeri, cei care folosesc tehnici de extragere a datelor sau agentii guvernamentale. Inca din ziua in care ne-am lansat, in august 2013, nu am dezvaluit niciun byte din datele private ale utilizatorilor nostri catre terti.

Citeste si articolul :   Batalia cu noul coronavirus nu a fost castigata. Miza este cel mai de pret dar, sanatatea

Functionam in aceasta modalitate deoarece nu tratam Telegram precum o organizatie sau o aplicatie. Pentru noi, Telegram este o idee; este ideea ca oricine de pe aceasta planeta are dreptul sa fie liber”, a  mai spus Durov.

Descarcarile globale ale WhatsApp au scazut de la 11,3 milioane la 9,2 milioane.

Ce date imparte WhatsApp cu Facebook

WhatsApp a declarat ca datele pe care le imparte de la utilizatori din afara UE si Regatului Unit nu includ mesaje, grupuri sau registre de apeluri.

Insa, acestea includ:

– numarul de telefon si alte informatii oferite la inregistrare (precum numele);

– informatii despre telefonul utilizatorului, inclusiv producator, model si compania de telefonie;

– adresa de IP, care indica locatia conexiunii la internet a utilizatorului;

– orice plata sau tranzactie financiara facuta prin WhatsApp.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.