Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Cei care ajung in Romania din aceste regiuni intra in carantina

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat o hotarare prin care a fost modificata lista statelor clasificate in cele trei zone (verde, galbena, rosie), in conformitate cu incidenta actualizata la nivel international.

“Avand in vedere propunerile Institutului National de Sanatate Publica referitoare la clasificarea tarilor/teritoriilor in functie de ratele de incidenta cumulata, in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) si art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 4 si art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicata, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2005, cu modificarile si
completarile ulterioare, si ale art. 2 si art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, functionarea si componenta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta HOTARARE:

Art.1 – Se aproba clasificarea tarilor/teritoriilor in functie de rata de incidenta cumulata, in vederea stabilirii persoanelor care sosesc in Romania din acestea si cu privire la care se instituie masura carantinei, prevazuta in anexa la prezenta hotarare.

Art.2 – Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora”, se arata in hotararea nr. 37 a CNSU.

Publicitate

Pe lista rosie sunt, in total, 21 de state. 17 dintre acestea din cauza incidentei, iar restul din cauza circulatiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului.

Pe lista galbena sunt multe dintre tarile frecventate de romani, respectiv Grecia, Tunisia, Slovenia, Belgia, Olanda, Franta si Emiratele Arabe.

Multe tari sunt trecute pe lista verde, intre care Turcia, Italia si Spania.

Zona Rosie

Zona Galbena

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.