Prima lovitura primita de AUR. Judecatorii CCR au stabilit ca sesizarea este inadmisibila.

CCR a respins, joi, sesizarea Aliantei pentru Unirea Romanilor asupra hotararii Camerei Deputatilor pentru alegere lui Ludovic Orban ca presedinte al acestui for. Judecatorii CCR au stabilit ca sesizarea facuta de AUR este inadmisibila.

„In sedinta din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constitutionala a examinat, in cadrul controlului constitutionalitatii hotararilor Parlamentului, sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Camerei Deputatilor nr.71/2020 pentru alegerea Presedintelui Camerei Deputatilor, obiectie formulata de Grupul parlamentar al Aliantei pentru Unirea Romanilor. In urma deliberarilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibila. Decizia este definitiva si general obligatorie. Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”, scrie in comunicatul Curtii Constitutionale.

Liderul AUR George Simion anunta pe 22 decembrie ca va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la modul in care a fost aleasa conducerea Camerei Deputatilor.

„Protestam fata de felul in care a fost numita conducerea Camerei noaptea trecuta, la 2 noaptea, fiind niste grave abuzuri, uzurpand niste calitati oficiale. Noi aveam presedintele Camerei Deputatilor, decanul de varsta care a declarat sedinta inchisa. Conform regulamentului, trebuia convocata o noua sedinta. Acest lucru nu s-a intamplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, spunea atunci Simion.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.