George Simion cere redeschiderea scolilor: “Acest lucru nu-l consideram admisibil”

Liderii AUR au mers la ministrul Educatiei. Sorin Cimpeanu a declarat ca a prelungit ordinul prin care se fac cursuri online pana in data de 8 februarie.

”Vom avea o ordonanta de urgenta prin care putem sa continuam invatamantul online. Asa cum am inceput semestrul intai, cu siguranta il vom termina, online.

Speranta si dorinta noastra este sa organizam semestrul doi intr-o maniera clasica, dar el trebuie finalizat. Ca sa poata sa fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dadea dreptul ministrului Educatiei sa decida trecerea in online pana la 31 decembrie 2020.

Am fost pus in fata unei intrebari: Daca initiem ordonanta de urgenta pentru invatamantul online, haideti sa initiem pana in septembrie 2021. Am refuzat acest lucru si am spus . Il initiem pana in data de 8 februarie.

Publicitate

Deci cu buna stiinta mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie invatamantului online”, a declarat Sorin Cimpeanu, marti seara, la Antena 3.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, vineri, 29 mai 2020. Anuntul oficial al autoritatilor. Lista pe judete

In acest context, George Simion a spus ca va merge la discutii si la Consiliul National pentru Situatii de Urgenta pentru „dreptul fundamental la educatie”.

„Cred ca am ajuns sa traim intr-o dictatura militara. Ministrul Educatiei mi-a spus ca nu este decizia lui, ca ar deschide de maine scolile daca ar putea, dar aceasta decizie apartine CNSU si ultimul cuvant este la CNCS. Or acest lucru nu-l consideram admisibil si vom merge mai departe cu solicitarea noastra. (…) O sa merge la Consiliul National pentru Situatii de Urgenta pentru dreptul fundamental la educatie”, a declarat George Simion.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.