Cele mai bune alimente pentru intarirea sistemului imunitar

Sa ai grija de sanatatea ta este intotdeauna necesar. Mai ales acum, cand coronavirusul se raspandeste in intreaga lume suficient de repede. In loc de panica fara sens, este mult mai bine sa incepeti sa va consolidati imunitatea. Acest lucru se poate face prin includerea alimentelor sanatoase in dieta. Va vom spune ce reguli dietetice vor aduce beneficii sistemului nostru imunitar.

Mananca alimente care contin vitamina C

Intareste sistemul imunitar si il protejeaza de virusuri  si bacterii.   Doar o felie  de lamaie pe zi este suficienta pentru a obtine doza optima de vitamina. Dar portocala, in plus, ajuta la depresie , are un efect pozitiv asupra digestiei, promoveaza vindecarea ranilor si are efecte antiinflamatorii si antimicrobiene.

Include legume colorate in dieta ta

Vorbim despre legume si verdeturi rosii, portocalii, galbene, violete. Acestea contin beta-caroten, o substanta numita precursorul vitaminei A. Acesta, la randul sau, stimuleaza productia de celule care lupta impotriva microbilor.

Citeste si articolul :   Mancare sanatoasa pe care toata lumea o considera nesanatoasa si pe care unii o evita

Consumati proteine mai complete

Acestea sunt elementele constitutive ale imunoglobulinelor, anticorpi care actioneaza ca celule protectoare. Pentru a consuma sufiecienta proteina , include in dieta carne, peste, produse lactate, leguminoase si oua.

Publicitate

Nu uitati de usturoi, ceapa si hrean

Usturoiul, ceapa, hreanul, sfecla, telina si morcovii sunt bogate in fitoncide – substante active care ucid bacteriile sau le inhiba cresterea – si fibre vegetale.

Diversificati meniul cu alimente care contin zinc

Nutritionistii observa cu incredere efectul zincului asupra sistemului imunitar. Aceasta urma minerala se gaseste in fructe de mare si nuci.

Nucile sunt bogate in uleiuri valoroase, Omega-3, 6 si 9. Sunt esentiale pentru o functie sanatoasa a creierului. La urma urmei, totul aici depinde de activitatile sale! In consecinta, prin intarirea creierului si a sistemului nervos (trebuie sa intelegem ca psihosomaticele nu pot fi evitate aici), consolidam si sanatatea, imunitatea si vitalitatea.

Este adevarat, nucile trebuie consumate  cu prudenta si nu mai mult de o mana pe zi. In caz contrar, riscati sa va schimbati  silueta, deoarece boabele sunt foarte bogate in calorii.

Citeste si articolul :   Carbohidrati, proteine si grasimi lucruri pe care ar trebui sa le cunoastem pentru o viata sanatoasa

Mentineti nivelurile de vitamina E

Nu degeaba este clasat printre antioxidanti puternici. Adica substante care joaca rolul unui scut natural pentru oameni. Desigur, corpul nostru are antioxidanti incorporati, dar uneori nu sunt suficienti. Mai ales in sezonul rece. Prin urmare, vitamina E este un ajutor excelent toamna si iarna. Poate fi gasit in nuci, avocado, uleiuri vegetale, galbenusuri si paine integrala.

Evitati mancarea nesanatoasa  si nu mancati in exces

Acest sfat poate fi numit cu adevarat universal. Nutritionistii considera ca alimentele grase si grele cu o valoare calorica ridicata pot dauna sistemului imunitar. Adica mancaruri rafinate, afumate, murate care contin mult zahar si sare.

Supraalimentarea slabeste sistemul imunitar datorita faptului ca este nevoie de prea multa energie pentru a digera cantitati mari de alimente. Dar aceasta resursa poate fi necesara de catre organism in orice moment pentru a proteja impotriva virusilor.

Publicitate

Autor