Vin ninsorile in Romania! Anuntul de ultima ora al meteorologilor: Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, valabila pana sambata dimineata in 15 judete.

Potrivit prognozei meteo, in intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 4:00, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge, iar local in Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum si in sudul si sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Judetele afectate de Cod galben sunt: Alba, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Prahova, Sibiu, Valcea si Vrancea.

In acelasi timp, pana sambata dimineata, la ora 4:00, in restul teritoriului va fi in vigoare o informare de precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare. Astfel, in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud a teritoriului, se vor acumula in general 15 – 25 l/mp. In Campia Romana si Dobrogea vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala si ninsori si lapovita.

Citeste si articolul :   Un val de aer rece loveste Romania: "Vor fi ninsori si lapovita"

Meteorologii ANM mentioneaza ca, in urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

De asemenea, ANM a emis azi o alerta Cod galben de ninsori abundente in zona de munte a judetelui Sibiu.

Autor