Videoclip despre vaccin, facut de o fetita de 12 ani cu origini romanesti, folosit in campania de informare din Italia

Medicul roman stabilit in Suedia, Laura Ghibu, a postat pe pagina sa de Facebook modul inedit prin care copiii pot intelege beneficiile vaccinului anti-COVID. Totul s-a intamplat dupa ce fiica ei de 12 ani, Astrid Ventimiglia, a intrebat-o cum functioneaza vaccinul anti-COVID. Dupa raspunsurile primiite, copila a venit cu rezultatul, un video cu desene si explicatii pe intelesul tuturor, realizat chiar de ea.

Medicul Laura Ghibu a facut cateva mici modificari, l-a postat pe pagina de Facebook si dupa doar cateva ore a devenit viral. Ulterior, aceasta a fost contactata de medicul care a tratat primul caz de COVID in Italia si care i-a cerut permisiunea sa preia videoul pentru campania de informare in toata regiunea Lombardia, fiind trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei.

Publicitate

Astrid Ventimiglia are 12 ani si isi doreste sa se faca astronaut

Publicitate

Mama ei, Laura Ghibu Ventimiglia, vine din familia lui Onisifor Ghibu, un nume cu rezonante in istoria Romaniei. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al lui Onisifor Ghibu.

Citeste si articolul :   Cei mai brutali oameni din istoria omenirii

Onisifor Ghibu a participat, in toamna-iarna lui 1918, la toate deciziile legate de Unirii Transilvaniei cu Romania. Ulterior, a cunoscut temnitele regimului comunist. Acesta a fost arestat si persecutat pentru activitatea lui nationalista, antirevizionista si antisovietica.

Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, in Al Doilea Razboi Mondial, unde si-a pierdut partial auzul. A devenit persona non-grata in comunism si a ramas somer, fiindca a refuzat sa faca favoruri sefilor de partid. A murit la inceputul anului trecut, la varsta de 104 ani.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.