Studiu! Aceste simptome ale coronavirusului sugereaza ca ati avut deja COVID-19

COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus a prezentat o gama larga de simptome. Un studiu a enumerat recent simptome care ar putea insemna ca ati avut deja COVID-19, scrie noutati.info.

COVID-19 a inceput sa se raspandeasca in jurul lumii cam in aceeasi perioada, anul trecut. Virusul si boala fiind noi, oamenii nu stiau prea multe. De fapt, chiar si astazi, cercetatorii spun ca ramane mult mister asupra noului coronavirus si a bolii pe care o provoaca. Cu toate acestea, numarul confirmat de cazuri de COVID din intreaga lume include doar persoanele care s-au testat pentru virus si au dat rezultate pozitive. Motivele testarii includ restrictii de calatorie sau mandate de testare emise de guverne sau aparitia simptomelor comune ale COVID-19.

Cu toate acestea, s-a observat de ceva vreme ca multi pacienti cu COVID-19 tind sa ramana usor simptomatici, sau chiar asimptomatici, ceea ce creste sansele ca ei sa nu se fi testat niciodata. Expertii au sugerat, de asemenea, ca numarul real de infectii cu COVID-19 din intreaga lume poate fi mult mai mare decat cel raportat, scrie timesnownews.com.

Simptomele COVID-19 care sugereaza ca ati avut deja infectia

Sondajele si testele de anticorpi ale populatiei au aratat, de asemenea, ca persoanele care nu au dezvoltat niciodata simptome sau sunt constiente ca sunt expuse la virus au anticorpi COVID-19, sugerand ca au fost infectati. Un studiu a enumerat recent cateva simptome care ar fi putut fi semne ale COVID-19, dar care au fost tratate doar ca probleme generale de sanatate.

Potrivit unui studiu publicat in revista Annals of Clinical and Translational Neurology , cercetatorii au observat 412 pacienti si au constatat ca 82% dintre acestia au raportat probleme neurologice care au durat chiar si dupa ce au fost tratati de virus. Participantii la studiu au raportat, de asemenea, anumite alte simptome care pot indica faptul ca au contractat deja COVID-19.

Citeste si articolul :   Semnele care iti arata ca ai avut deja Covid - studiu

Dureri musculare – Conform studiului, 44,8% din numarul total de participanti au suferit dureri musculare ca urmare a infectiei cu COVID-19. Durerile musculare sau corporale au fost, de asemenea, listate ca simptom al COVID-19 de catre CDC SUA. Durerile musculare au fost, de asemenea, raportate ca un simptom al COVID, care este o afectiune in care simptomele infectiei persista chiar si dupa ce o persoana a dat rezultate negative la testare.

Citeste mai multe pe NOUTATI.INFO.

Autor