Te simti umflat si balonat.
Apa urmeaza intotdeauna sodiul, iar rinichii folosesc acest principiu pentru a-i ajuta sa regleze indeaproape volumul de sange si lichidul din organism.
Deci, atunci cand manânci o cantitate mare de sare (determinand cresterea nivelului de sodiu din sange), rinichii compenseaza prin retinerea lichidului pentru a echilibra si normaliza nivelurile.
Nu-ti poti potoli setea.
Publicitate
Te gasesti cautand o sticla de apa putin mai mult decat in mod normal dupa ce ai mancat o masa afara?
Mesele de la restaurant sunt cunoscute pentru ca sunt mai bogate in sodiu, dar acest efect nu se limiteaza la un burger la restaurantul local.
Orice masa bogata in sare poate declansa o sete intensa.
Simtind o crestere a sodiului din sange, receptorii din rinichi si creier declanseaza senzatia de sete.
Corpul foloseste setea ca mecanism de protecțte, astfel incat veti fi condus la hidratare si la scaderea concentratiei de sodiu.
Ai dureri de cap.
Daca aveti dureri de cap ocazionale sau regulate, consumul excesiv de sare ar putea fi vinovatul.
Consumul de sare declanseaza o crestere aproape imediata a tensiunii arteriale la unii oameni, iar durerile de cap sunt un simptom obisnuit al hipertensiunii arteriale.
Dar o dieta bogata in sare poate face, de asemenea, persoanele cu tensiune arteriala normala mai sensibile la durerile de cap.
Riscul de cancer de stomac poate creste.
Cancerul de stomac este una dintre cele sase forme cele mai frecvente de cancer si este a treia cea mai mortala din lume.
Consumul mai mare de sare este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de stomac. Cercetatorii nu inteleg pe deplin legatura dintre sare si cancer si nu este clar daca toate alimentele bogate in sodiu prezinta acelasi risc.
Exista unele dovezi ca acest risc poate proveni in principal din carnea vindecata sau din fructele de mare si legumele sarate si fermentate pentru conservare.
Este posibil sa aveti mai multe sanse de a face pietre la rinichi.
Consumul regulat de exces de sare va poate face mai susceptibil la formarea pietrelor la rinichi. Acest lucru se datoreaza faptului ca excesul de sare creste cantitatea de calciu din urina.
Pietrele la rinichi se formeaza atunci cand calciul se combina cu oxalati sau acid uric in urina si incepe sa formeze cristale. Pe masura ce aceste cristale devin mai mari, devin pietre care se pot deplasa in tractul urinar si se pot bloca. Rezultatul este, de obicei, durere intensa pana cand trece acea piatra.
Publicitate