Buze uscate – uite cum poti sa combati buzele uscate, crapate in timpul iernii

De indata ce a sosit iarna, nu intarzie sa apara afectiuniile buzelor. In urmatorul articol vei afla cum poti sa combati aceasta afectiune si buzele tale sa devina din nou moi si catifelate.

Cand este frig afara, nu numai ca incalzirea din casa trebuie sa fie pornita, iar hainele de iarna sa fie pregatite ci si corpul nostrum trebuie pregatit pentru iarna. Pentru ca pielea (apropo, cel mai mare organ al nostru), este stresata destul de mult la minus grade – atat de vant si vreme, dar si de soare la temperaturi scazute. Deosebit de sensibile sunt buzele noastre.

Cei carora nu le pasa in mod deosebit trebuie sa faca fata buzelor uscate, fragile si crapate. Motivul: spre deosebire de piele, buzele nu au sebum sau glande sudoripare pentru a le alimenta cu umiditate, iar din cauza lipsei unei cornee, acestea sunt aproape neprotejate.

Daca v-ati neglijat buzele, veti observa  foarte repede acest lucru. Buzele crapate si pielea moarta nu numai ca se simt inconfortabile, dar pot chiar sa va raneasca. Pentru ca ingrijirea buzelor sa-si dezvolte efectul complet, buzele trebuie mai intai pregatite cu un peeling. Ar trebui sa utilizati un exfoliant doar o data pe saptamana, pentru a nu utiliza in exces pielea sensibila.

Pielea moarta poate fi, de asemenea, indepartata perfect cu un peeling de casa, realizat din miere si zahar – si se prepara rapid. Pur si simplu amestecati o lingurita de miere cu 1 de zahar, incalziti-o usor iar apoi aplicati pe buze folosind miscari circulare (lasati-o sa curga pe buze).

Sfat: Mierea in sine este foarte buna pentru piele dar o alta metoda este sarea de mare: amesteca putin sare de mare cu apa, aplica pe o periuta de dinti si apoi aplica pe buze frecand usor.

Pentru ati lua ramas bun de la buzele crapate, uscate, balsamurile de ingrijire care contin unt de shea, ceara de albine, ulei de ricin si ulei de jojoba sau chiar dexpantenol sunt cele mai bune. Pe de alta parte, ar trebui sa va feriti de uleiurile sintetice, precum si de produsele petroliere. Fac exact opusul si usuca si mai mult buzele. Unele balsamuri de ingrijire contin chiar ingrediente critice si daunatoare care, din pacate, se pot acumula si in organism sau sunt suspectate de a fi cancerigene. Deci studierea ingredientelor este la ordinea zilei.

Citeste si articolul :   Cum sa beneficiati de minerale datorita spirulinei?

Sfat: Aplicati un strat gros de balsam de buze, ideal peste noapte si lasati sa intre in piele.

Puteti, de asemenea, sa va ingrijiti buzele singuri, pentru ca atunci aveti un control complet asupra ingredientelor. Si remediile casnice fac adesea minuni.

Reteta de balsam de buze pe care o poti face singur:

20 g ulei de masline presat la rece sau ulei de migdale

10 g ceara de albine

10 g unt de shea sau unt de cacao

Incalziti cu grija uleiul intr-un vas curat pe o baie de apa (atentie sa nu depaseasca 70 ° C, apa cand fierbe). In timp ce amestecati, adaugati ceara si untul pana cand totul se topeste si apoi scoateti-l de pe foc. Se toarna totul intr-un borcan curat si se lasa sa se raceasca. Daca aveti puteti sa folositi matrite de ruj si sa turnati compozitia direct in matritele pentru ruj.

Sfat: daca doriti, puteti adauga o picatura de dexpantenol din farmacie, aloe vera sau vitamina E.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.