OFICIAL! Se interzic zborurile din Marea Britanie.

Autoritatilor din Romania au luat aceasta decizie in plina pandemie de coronavirus. Astfel, se interzic zborurile din Marea Britanie catre Romania. Deci, romanii care voiau sa se intoarca in tara sa-si petreaca Sarbatorile alaturi de familie nu vor mai putea sa faca asa ceva.

Zborurile din Marea Britanie, interzise

Acest lucru vine dupa ce in Regatul Unit s-a descoperit o noua tulpina a coronavirusului. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta de astazi, 20.12.2020,Hotararea numarul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord pe lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si suspendarea zborurilor din si catre Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

“Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta HOTARARE:

Publicitate

Art. 1 (1) Se aproba introducerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie
masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea.

Citeste si articolul :   Adrian Marinescu, avertizeaza: „Capitala este o zona rosie”

(2) Masura prevazuta la alin. (1)se aplica incepand cu data de 21.12.2020 ora 00.00. Art. 2 Se aproba suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii
si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pe o perioada de 14 zile, incepand cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu exceptia zborurilor
prevazute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 14 decembrie 2020,
precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Publicitate

Art. 3 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte
administrative ale conducatorilor acestora”, se mentioneaza in document.

Raed Arafat a facut anuntul

Raed Arafat a facut anuntul in urma cu cateva ore. “Am avut o discutie si domnul prim-ministru la telefon si INSP urmeaza sa ne dea un punct de vedere astazi, o analiza in acest sens. Normal ca urmarim situatia si normal ca daca se impun masuri, vor fi luate masuri.

Citeste si articolul :   Un nou focar la o firma din Romania. Angajatii au fost dusi la spital

Problema nu este ca creste gravitatea cazurilor, dar ca creste numarul infectatilor. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sanatatii si restul colegilor”, a precizat Raed Arafat, conform Digi24.

Oficialii britanici de top din sanatate au spus ca nu exista dovezi ca noua varianta ar provoca mai multe decese sau ar reactiona diferit la vaccinuri, insa se dovedeste a fi cu pana la 70% mai transmisibila.

Romania nu este singura tara care a luat o astfel de decizie. Si alte tari din Uniunea Europeana au procedat la fel. Totul se intampla din cauza raspandirii rapide a infectarilor cu noua mutatie de coronavirus.

DOCUMENT OFICIAL

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.