Ai tensiune arteriala crescuta: mananca aceste 10 alimente si vei fi sanatos

In zilele noasre,  tensiunea arteriala crescuta apare la majoritatea oamenilor. Acest fenomen trebuie luat in serios, deoarece creste riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, ameninta cu afectarea constiintei, dezvoltarea insuficientei renale sau cardiace. In plus, tensiunea  crescuta duce la modificari ale peretilor vaselor de sange si ale retinei ochiului, care la randul lor pot duce la tulburari de vedere si orbire.

In acest articol, vrem sa rezumam 10 produse cu ajutorul carora puteti reduce tensiunea  sau chiar sa o normalizati complet.

1. Branza de vaci cu continut scazut de grasimi intareste inima, favorizeaza vasodilatatia, este o sursa de calciu, magneziu, potasiu. Trebuie sa mananci zilnic cel putin 100 de grame de branza de vaci.

2. Ardeiul gras rosu contine o cantitate record de vitamina C. Pacientii hipertensivi trebuie sa-l manance ori de cate ori este posibil. Daca mancati 2 ardei proaspeti zilnic, acest lucru va acoperi nevoia organismului de vitamina C.

3. Somonul este o sursa de acizi grasi omega-3 si este excelent pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Este bine sa-l consumati  de 3 ori pe saptamana aproximativ 100-150 de grame.

4. Faina de ovaz ar trebui sa fie in meniul persoanelor cu tesiune arteriala crescuta  in fiecare dimineata. Studiile au aratat ca ovazul este o sursa de seleniu pentru organism si are un continut ridicat de fibre.

Citeste si articolul :   10 alimente care te ajuta sa arzi calorii

5. Semintele de dovleac vor umple deficienta de zinc si vor reduce riscul de  infarct. Este suficient sa mananci 20 de grame pe zi in loc de o gustare.

6. Cacao imbunatateste sanatatea vasculara. Dar aceasta este o bautura bogata in calorii. 1-2 cani pe saptamana sunt suficiente, nu mai mult.

7. Laptele degresat contine potasiu, calciu, magneziu, vitamine si imbunatateste hipertensiunea. Puteti bea pana la 3 pahare pe zi.

8. Ciocolata amara intareste muschiul inimii, contine antioxidanti si poate reduce tensiunea arteriala cu 5-10 mm. Nu trebuie sa-l mananci in cantitati mari.

9. Migdalele contin mono-grasimi si reduc nivelul colesterolului. Aceasta contin potasiu, magneziu, vitamina E – este necesar pentru scaderea tensiunii arteriale

10. Cand este consumat in mod regulat, ceaiul verde dizolva reduce  colesterolul , contine multi antioxidanti si previne procesul de imbatranire a corpului.

Autor