7 secrete de frumusete ale Cleopatrei

Rregina Egiptului a lasat o mostenire solida sub forma de retete de frumusete  pe care  le-a testat personal.
Nimeni nu stie cu siguranta cum arata  regina Egiptului, dar in cinematografia este reprezentata de frumuseti de referinta: Vivien Leigh (Cezar si Cleopatra), Elizabeth Taylor (Cleopatra), Sophie Loren (Doua nopti cu Cleopatra), Monica Bellucci ( „Asterix si Obelix: Misiunea Cleopatra”).

Cleopatra nu numai ca vorbea sapte limbi, era foarte versata in politica, era un conducator fermecator, inteligent si avid de putere. De asemenea, a devenit faimoasa ca fiind autoarea  a numeroase lucrari stiintifice, inclusiv a celor dedicate cosmeticelor.

Publicitate

1. Miere si lapte

Clima fierbinte este principalul dusman al frumusetii feminine, asa ca Cleopatra a gasit un remediu excelent pentru hidratarea pielii – bai de lapte si miere, in care a adaugat putin ulei de migdale. Astazi aceasta procedura a fost adoptata de saloanele SPA, dar va puteti simti ca regina Nilului si acasa.

Reteta pentru baia de lapte si miere a  Cleopatrei : adaugati 3 cani de lapte integral, 150 g de miere si cateva linguri de ulei de migdale intr-o baie calda (o puteti inlocui cu ulei de masline) stati 15 minute in aceasta baie  si pielea va deveni moale si hidratata.

2. Sare de mare si smantana

Sare de mare si smantana grasa  – aceasta este reteta simpla pentru un exfoliant corporal perfect care va curata si va ingriji pielea delicata. Regina l-a aplicat pe piele imediat dupa baia de lapte. Astazi, impachetarile cu sare de mare sunt considerate unul dintre cele mai eficiente tratamente anticelulitice.

Reteta pentru un exfoliant bland al Cleopatrei : luati 200 g de sare de mare intr-o jumatate de cana de smantana grasa , amestecati si masati pe corp. Pentru aroma, puteti adauga cateva picaturi de ulei de trandafir, smirna sau portocala. Se spala cu apa calda dupa 5 minute.

3. Fulgi de ovaz

Cleopatra se spala zlinic cu sapun obtinut din fulgi de ovaz umflati in apa calda.

Boabele unei plante nepretentioase ca fulgii de ovaz pot scapa  pielea de probleme minore:inflamatii , eruptii cutanate, puncte negre.

4. Argila alba

Mastile cu argila  alba sunt o alta descoperire cosmetica a Reginei Nilului. Oamenii de stiinta cred ca aceste masti au ajutat-o pe Cleopatra sa-si pastreze pielea in stare perfecta. Argila alba contine  un  mineral esential -caolinitul, care este responsabil de elasticitatea si reinnoirea pielii.

Citeste si articolul :   Cum sunt fabricate ouale false in China

Doua linguri de argila alba, doua linguri de lapte, o lingura de miere si o lingurita de suc de lamaie se amesteca bine si se aplica pe fata, clatindu-se abia peste 15 minute.

5. Aloe

Apa infuzata intr-un vas de argint, miere si suc de aloe sunt raspunsul la emulsia pentru intinerire  a Cleopatrei, care functioneaza si astazi.

Un pahar de apa curata se toarna intr-un vas de argint, iar in apa se adauga doua linguri de suc proaspat de aloe si o lingurita de miere. Vasul se acopera si se lasa asa timp de 12 ore. Se aplica pe fata dimineata si seara, ulterior – se clateste cu apa curata. Emulsia se pastreaza la rece nu mai mult de o saptamana.

6. Apa de trandafiri

Petalele de trandafir sunt inca folosite pentru a crea produse de infrumusetare. Cleopatrei ii placea sa-si tonifice fata cu infuzie de apa de trandafiri.

Intr-un vas cu capac, cateva petale de trandafir se scalda in apa fierbinte, clocotita si se lasa inchise cateva ore. Lichidul se foloseste ca tonic dimineata si seara.

Citeste si articolul :   Cum si cand sa plantati gladiolele

7. Galbenusuri de ou

Samponul din galbenusurile de ou  a ajutat-o pe regina sa obtina stralucire si netezimea perfecta a parului. Regina obtinea asa-zisul sampon cu galbenus  de ou prin amestecarea catorva galbenusuri cu apa fierbinte, pana la formarea spumei. Pentru un efect general, adauga in acest amestec si cateva picaturi de ulei de migdale. Cleopatra isi clătea parul cu infuzie din frunze de brusture, de urzica si conuri de hamei.

Autor