Musetelul este lider printre plantele medicinale

Musetelul este una dintre cele mai populare plante medicinale. Musetelul are un mare beneficiu pentru corpul nostru. Musetelul este utilizat atat in medicina populara, cat si in medicina traditionala.

In multe tari, este recunoscuta ca planta medicinala si este inclusa in multe medicamente.

Proprietatile vindecatoare ale musetelului

Musetelul este utilizat atat pentru copii, cat si pentru adulti. Are multe proprietati benefice – antiinflamatoare, coleretice, anticonvulsivante, analgezice, sedative si multe altele.

Ceai de musetel

Calmeaza foarte bine nervii, combate insomnia si, de asemenea, face fata crampelor stomacale. Se stie ca cu ajutorul acestui ceai puteti face fata unor boli feminine si dureri de dinti.

Publicitate

Infuzie de musetel

Infuzia de musetel este foarte buna si face fata racelilor si migrenelor. Este, de asemenea, utilizat pentru boli de rinichi, flatulenta, boli de piele si multe altele.

Musetelul a fost inclus in elixirul intineririi. Reteta acestui elixir este foarte simpla – trebuie sa luati 100 de grame de musetel, sunatoare, muguri de mesteacan. Apoi se toarna 0,5 l apa clocotita si se lasa trei ore. Consumati inainte de culcare.

Citeste si articolul :   Beneficiile untului de arahide

Acest elixir elimina toxinele din corp, imbunatateste vederea, accelereaza metabolismul, luptand astfel cu obezitatea.

Infuziile de musetel sunt adesea folosite pentru bebelusi, atunci cand le ies dintii. Amelioreaza inflamatia, amelioreaza durerea si ajuta la calmarea gingiilor.

Proprietati cosmetice

Musetelul se gaseste in multe creme atat pentru adulti, cat si pentru copii, deoarece are proprietati antiinflamatorii. Parul blond este, de asemenea, clatit cu infuzie de musetel pentru a-i da putere si stralucire. Pentru caderea parului se foloseste si infuzie de musetel.

Cateva cuvinte despre proprietatile importante ale musetelului – este capabil sa mareasca secretia de suc gastric, stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste secretia biliara si are, de asemenea, un efect antispastic.

Nu degeaba musetelul este numit planta frumusetii si sanatatii umane. Foloseste-l in viata ta si sanatatea ta nu te va parasi niciodata!

Publicitate

Autor