Alegeri suspendate intr-o sectie din Capitala. Un membru al biroului are coronavirus

Alegerile intr-o sectie de votare din Bucuresti au fost suspendat temporar dupa ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat cu COVID-19. Barbatul facuse testul sambata si a primit duminica rezultatul.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-sef de politie Monica Dajbog, a declarat ca pana la aceasta ora au fost inregistrate 29 de sesizari referitoare la posibile fapte care au legatura cu alegerile. Zece sesizari nu se confirma.

Politistii au dat 6 amenzi in valoare de 15.000 de lei si doua avertismente scrise.

In ce priveste incidentele, in Dambovita a fost inregistrata o sesizare cu privire la o posibila infractiune de corupere a alegatorilor cu alimente. In acest caz se fac verificari.

Publicitate

In judetul Maramures, politistii cerceteaza un barbat care s-a prezentat pentru a vota, desi si-a pierdut cetatenia romana in urma cu 25 de ani si nu mai avea drept de vot.

Politistii din judetul Braila au fost sesizati de catre primarul unei localitati ca un barbat ar transporta persoane intr-o alta localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani in acest sens. In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de corupere a alegatorilor.

Citeste si articolul :   Limba maghiara poate deveni oficiala in mai multe localitati. Proiect adoptat tacit de Senat

Intr-o sectie de votare dintr-o comuna din judetul Giurgiu, in urma unui apel la numarul unic de urgenta 112, a fost sesizat faptul ca in sectia respectiva voteaza cate 3 persoane in acelasi timp, in aceeasi cabina de vot. Politistii fac verificari.

Vicepresedintele unei sectii de votare din Drobeta Turnu-Severin a sesizat ca in fata locatiei de votare s-ar afla 50 de cetateni care ar fi fost platiti de anumite formatiuni politice sa isi exercite dreptul la vot. Se efectueaza verificari.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 4.500 de lei pentru continuarea propagandei electorale, de catre un candidat la alegeri.

La o sectie de votare din Bucuresti, procesul electoral a fost suspendat temporar dupa ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Barbatul facuse testul sambata si a primit duminica rezultatul.

De asemenea, politistii argeseni au fost sesizati prin 112 despre faptul ca un viceprimar transporta, cu autoturismul, oameni la vot. La fata locului au constatat insa ca cele semnalate nu se confirma, intrucat cel in cauza transporta 2 persoane, care ii erau si rude, cu dificultati locomotorii, la solicitarea acestora, fara a le influenta optiunea de vot.

Citeste si articolul :   Ministrul Culturii anunta cele trei scenarii pentru redeschiderea cinematografelor

In municipiul Bucuresti, mai multi cetateni au reclamat ca in apropierea localului de vot este parcat un autoturism care are afisata sigla unui partid politic. A fost trimisa grupa operativa la fata locului, pentru verificari.

Au fost inregistrate si cazuri medicale si un deces. La o sectie de votare din localitatea Teiu, judetul Arges, un barbat, in varsta de 80 ani, a lesinat in curtea sectiei de votare. La sosirea echipajelor de interventie acesta era in stop cardio-respirator si, in ciuda eforturilor echipei medicale, a fost declarat decedat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.