Ministrul Muncii, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu pensiile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca pensiile vor creste gradual, pana in 2024, pe baza incasarilor la buget si a situatiei economice reflectata prin numarul de contracte.

„Noi ne-am propus, pana in 2024, sa avem gradual o crestere a pensiilor. Aceasta crestere trebuie facuta pe baza incasarilor la buget, a numarului de contracte din economie, respectiv a cresterii salariului mediu. Da, suntem decisi sa creasca pensiile, o pot spune cu toata fermitatea.

Aceasta crestere va fi facuta in fiecare an de-acum incolo, in guvernarea liberala, si va fi o crestere care sa ajute pe romani sa tina pasul cu nivelul cheltuielilor si cu nevoile lor, dar in acelasi timp va fi o crestere corecta, bazata pe resursele pe care bugetul le are. Si cand ma gandesc la resurse, ma gandesc la cei care lucreaza in acest moment si acolo munca inseamna contributii la buget”, a declarat Violeta Alexandru.

„De aceea, prioritatea acestui Guvern si a mea in mod special, ca ministru al Muncii, a fost sa mobilizez administratia, ceea ce a fost fara precedent, sa plateasca toate sumele aferente masurilor active. Nu intamplator am facut acest lucru. Pentru ca bugetul sa aiba resurse trebuie sa ai in economie oameni activi, oameni care castiga bani pe baza propriei munci, dar care in acelasi timp alimenteaza bugetul. Prin urmare, cresterea va fi facuta in anii urmatori. (…) Urmarim in primul rand incasarile la buget, situatia economica, numarul contractelor, cresterea salariului mediu brut care este un obiectiv pentru noi. Scopul nostru este cresterea pensiilor. Ii respectam pe romani si vom face aceasta crestere pe baza incasarilor la buget si a situatiei economice reflectata prin numarul de contracte”, a mai spus ministrul Muncii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.