Recent, am vorbit in principal despre COVID-19 si decese in randul celor infectati. Misterul noului coronavirus continua sa fie dezvaluit treptat. Si pentru a afla mai multe despre aceasta, cercetatorii fac teste si comparatii cu boli care sunt mai bine cunoscute.
Acest lucru duce la concluzia ca exista o similitudine de asemanari intre multe boli aparent diferite, inclusiv COVID-19, si aceasta este o inflamatie in corpul pacientului.
Inflamatia este raspunsul natural al organismului la infectie. Cand sistemul imunitar este declansat, o persoana dezvolta diferite simptome, cum ar fi febra sau iritarea pielii. Acestea sunt cauzate de producerea diferitelor substante de catre celulele sistemului imunitar.
Boli cronice si supraponderalitatea pot provoca, de asemenea, inflamatii. De exemplu, persoanele supraponderale au niveluri mai ridicate de citokine, proteine care semnaleaza prezenta inflamatiei in molecule si interfereaza cu functionarea normala a celulelor sanatoase.
Publicitate
La persoanele obeze, incapacitatea de a dezvolta un raspuns imun adecvat dupa vaccinare se datoreaza adesea inflamatiei. Astfel, acestia, la fel ca toti cei care sufera de diabet, boli cardiovasculare, dementa si alte boli asociate cu inflamatia intr-una sau alta parte a corpului, sunt mai susceptibili la infectia cu COVID-19.
Lupta organismului impotriva bolilor si afectiunilor cronice provoaca inflamatii, care la randul lor slabesc sistemul imunitar si il fac incapabil sa lupte cu noi invadatori.
Deoarece COVID-19 este o boala noua, ne putem baza doar pe raspunsul nostru imun innascut, care este activat imediat dupa contactul cu un agent patogen. Este alcatuit din celule T care il ataca. Cu toate acestea, acest tip de protectie scade brusc dupa varsta de 50 de ani si este aproape inactiv dupa varsta de 70 de ani.
Imunitatea adaptiva, care produce anticorpi specifici pentru fiecare agent patogen, incepe, de asemenea, sa „uite” cum se intampla acest lucru. Si aceste deficiente sunt compensate de supraproductia de citokine, care sunt distribuite in organism pentru a cauta si neutraliza infectia, dar provoaca inflamatii pe parcurs.
Din acest motiv, adultii sunt considerati mult mai sensibili la noul coronavirus si au o rata de mortalitate mai mare. Si pentru raspunsul imun, nu numai aceasta varsta este importanta, ci si o greutate sanatoasa si modul in care mancam.
Alimentele bogate in grasimi si zahar, dar sarace in fibre, pot confunda sistemul imunitar si il pot determina sa actioneze ca un virus. Prin urmare, inflamatia apare in organism, ceea ce ne face mai susceptibili la o serie de boli. In plus, atunci cand se proceseaza produse daunatoare, se elibereaza radicali liberi, care alimenteaza suplimentar procesele inflamatorii.
Publicitate