Simptome alarmante ale nivelurilor scazute de potasiu in organism

Este posibil sa nu fiti familiarizati cu deficitul de potasiu, dar cu siguranta ar trebui sa stiti despre ce este vorba. Potasiul este un mineral foarte important pentru buna functionare a intregului corp uman. Cu toate acestea, unele dintre simptomele nivelurilor scazute de potasiu din organism pot provoca probleme de sanatate.

Dupa cum am mentionat mai sus, potasiul este foarte important pentru buna functionare a muschilor, inclusiv a inimii.
Aproape 98% din potasiu se gaseste in celule, astfel incat orice modificare mica a nivelului de potasiu poate avea consecinte grave pentru nervi, inima si muschi.

Simptome ale nivelului scazut de potasiu in organism.

1. Constipatie

Deficitul de potasiu poate incetini multe functii corporale, precum si procesul de digestie. Acest lucru poate duce la balonare si crampe.

Publicitate

2. Oboseala generala.

Un alt simptom al deficitului de potasiu este un sentiment general de oboseala. Deci, va veti simti obosit nu din cauza suprasolicitarii, ci fara un motiv semnificativ.

Citeste si articolul :   Cacao: Beneficii pentru sanatate

Deoarece fiecare celula din corpul uman are nevoie de potasiu pentru a functiona corect, nivelurile scazute de potasiu pot afecta in mod semnificativ functionarea celulelor si a organelor.

Deci, daca aveti o anumita oboseala generala, fara a depune efort suplimentar in timpul activitatilor zilnice normale, consultati medicul pentru a afla cauza.

3. Tensiune arteriala crescuta.

Potasiul poate minimiza efectele sodiului. Astfel, este foarte important sa consumati alimente bogate in potasiu pentru a va controla nivelul tensiunii arteriale.

4. Senzatie de balonare tot timpul.

Cand organismul are niveluri scazute de potasiu, se lupta sa regleze nivelurile de sodiu, ceea ce duce la balonare salina.

5. Palpitatii.

Dupa cum am mentionat mai devreme, deficitul de potasiu poate afecta sanatatea inimii. Acest lucru poate provoca batai neregulate ale inimii si batai rapide ale inimii, dar fara niciun motiv.

In plus, poate perturba bataile ritmice si coordonate ale inimii, care sunt controlate de impulsuri electrice. Din acest motiv, asigurati-va ca obtineti mai mult potasiu pentru a va proteja inima de boli de inima, atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.

Citeste si articolul :   Cele 10 alimente care iti curata complet organismul de toxine

6. Amorteala si furnicaturi.

Deficitul de potasiu contribuie la sanatatea nervilor. Daca sunteti deficitar in acest mineral important, este posibil sa aveti furnicaturi si amorteala.

Publicitate

Publicitate

Autor